Într-un fel, asistăm la un moment istoric, Constantin Budescu primind titlul de „Cel mai bun fotbalist român”, aferent anului 2017, şi cine ştie când vom mai avea prilejul să vedem un jucător „debutat” de Petrolul în postura de a primi un astfel de titlu…
Un oraş Ploieşti în care tricoul galben-albastru a fost îmbrăcat, mulţi ani, cu succes, de nume precum Mihai Mocanu, Mircea Dridea, Mihai Ionescu, care a dat apoi jucători importanţi, cu multe performanţe în palmares (ultimul „contingent” ar fi cel format din Preda, Răchită, Măldărăşanu), are acum drept „simbol” al întregului fotbal românesc pe Constantin Budescu, cel care, foarte probabil, va mai aduna astfel de titluri aferente anului 2017. An în care Budescu reprezintă fotbalul nostru, cu bunele şi relele sale! Budescu – talent în stare pură, combinat cu o detaşare incredibilă, uneori cu mâinile în şold, alteori inventând execuţii fabuloase, fără a excela la capitolele voinţă sau efort fizic, dar cu plăcerea de a juca fotbal în sânge, capabil să câştige singur un meci, oricând! Un geniu venit de undeva de pe câmpurile Bărăganului, care poate nu va avea soarta majorităţii … geniilor româneşti!
Şi, totuşi, este cel mai bun în 2017! An în care „oglinda” perfectă a fotbalului românesc o reprezintă chiar „Costică” Budescu, alias „Budi”.