V. Stoica

Ieri, la prânz, pe când la Valea Doftanei un bătrân era atacat de un urs agresiv, Instituția Prefectului a organizat o ședință cu ușile închise referitoare la mai multe subiecte de sezon, punctul principal de discuție fiind chiar problema animalelor sălbatice care provoacă victime umane și pagube materiale.
Aceasta este o dovadă în plus a faptului că la Instituția Prefectului Prahova transparența publică este o problemă care implică doar postări pe Facebook, de la aniversările comunelor, în timp ce oamenii se luptă, la propriu, în teritoriu cu sălbăticiunile.
Sunt nenumărate cazurile semnalate în ultima perioadă în legătură cu atacurile urșilor și ale mistreților, zilele trecute, o locuitoare a comunei Bertea plângându-se la propriu redacției ziarului Prahova că, pur și simplu, din cauza uriașelor carnivore, oamenii nu mai au bani nici să își repare gardurile distruse!
Cheia, Secăria, Vîlcănești, Dumbrăvești, Comarnic, Lutu Roșu, Valea Doftanei, Bușteni, Sinaia – majoritatea localităților de deal și de munte din Prahova sunt înmărmurite la propriu de atacurile urșilor, iar Instituția Prefectului ascunde sub preș această problemă, convocând pe furiș reprezentanții primăriilor, presa fiind “uitată” voluntar din această poveste.
Probabil relația prefectului Mădălina Lupea cu mass-media ar trebui să fie revizuită – pentru că se tot vorbește despre transparență – iar întâlnirile de la Instituția Prefectului privind subiecte de interes public (un mai mare interes public decât siguranța cetățeanului ce ar putea fi???) ar trebui să fie organizate obligatoriu cu prezența presei. Deoarece, pentru mulți dintre oamenii acestui județ care au ajuns să își caute dreptatea și sprijinul doar la mass-media informațiile publice sunt aur curat.
Nu vorbele goale.