Tenismenul german Alexander Zverev a debutat cu dreptul la Turneul Campionilor, finala circuitului ATP, la care participă cei mai buni opt jucători ai lumii, învingându-l cu 6-4, 3-6, 6-4, pe croatul Marin Cilic, într-o partidă din Grupa „Boris Becker”, disputată duminică seara la O2 Arena din Londra, potrivit Agerpres.
Zverev (20 ani), reprezentantul „noului val” în tenisul mondial, s-a impus în 2 ore și 4 minute în fața unui adversar pe care l-a învins pentru a patra oară în cinci confruntări avute până acum.
Germanul, favoritul numărul 3, este cel mai tânăr jucător care ia parte la acest turneu de final de sezon, în ultimii nouă ani. El îl va înfrunta în această seară pe elvețianul Roger Federer (nr.2), care a trecut în primul meci al zilei de americanul Jack Sock (nr.8), în fața căruia s-a impus în două seturi: 6-4, 7-6 (7/4).
„Cred că oricine îl învinge pe Federer în această grupă are o bună șansă de calificare. Însă el este, cu siguranță, favorit în toate meciurile pe care le joacă”, a declarat Zverev.
Roger Federer, tenismenul cu cele mai multe titluri de Mare Șlem în palmares (19), a câștigat de șase ori în cariera sa Turneul Campionilor, ultima oară în anul 2011.
Ieri erau programate primele meciuri din Grupa „Pete Sampras”, Dominic Thiem (Austria/N.4) — Grigor Dimitrov (Bulgaria/N.6) și Rafael Nadal (Spania/N.1) — David Goffin (Belgia/N.7).

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvenimente
Articolul următorLumi paralele