SC Popeşti Leordeni – FC Petrolul Ploieşti 1-2 (0-1)

Bogdan Chitic

Pe un teren impracticabil, din cauza precipitaţiilor căzute în ultimele zile, şi pe o vreme câinoasă, FC Petrolul a reuşit să ducă la bun sfârşit cursa labirintică pentru şefia Seriei a III-a, la finalul turului de campionat. Pentru Tavi Grigore, meciul de la Popeşti Leordeni, la capătul căruia găzarii şi-au antamat titlul neoficial de “campioni de toamnă”, a fost ultimul pe banca formaţiei ploieştene, tehnicianul de 53 de ani urmând să lase locul unui nou antrenor care, cel mai probabil, va fi prezentat în cursul zilei de mâine. Grigore – artizanul unui parcurs ce a rivalizat cu perfecţiunea în ultimul an şi jumătate, fără înfrângere la cârma “lupilor”, va rămâne, însă, în cadrul clubului, urmând să ocupe funcţia de director sportiv.
7-aAruncaţi pe poziţia secundă, vineri după-amiază, după victoria celor de la AFCM Alexandria în Cartierul “9 Mai”, scor 1-0, cu Astra 2, petroliştii aveau nevoie de o victorie care să-i ajute să ierneze la vârful ierarhiei. Lucru care s-a şi întâmplat, la capătul unui joc de uzură, disputat în condiţii “comunale”, pe un teren în care “băile de noroi” au făcut aproape imposibilă faza de construcţie, împotriva unui adversar agresiv şi destul de bine aşezat, ce a luptat, cu îndârjire, pentru fiecare minge.
În Ilfov, “galben-albaştrii” au început mai bine şi, după un sfert de oră, conduceau deja cu 1-0, graţie golului marcat cu capul, din 6 metri, de Paul Antoche – primul în dreptul mijlocaşului defensiv în tricoul Petrolului, după o centrare perfectă a lui Nini Popescu. Micuţul mijlocaş de creaţie al găzarilor a trecut şi el pe lângă gol la jumătatea primei părţi, dar a şutat pe direcţia juniorului Duţu, pentru ca, pe finalul reprizei, Saim Tudor (40, 41) să rateze desprinderea din situaţii clare.

Primul gol încasat în deplasare

Raportul de forţe s-a inversat la reluare, gazdele devenind mult mai insistente în jumătatea găzarilor, care au făcut pasul în spate, la adăpostul acestui avantaj fragil, care avea să fie spulberat după un sfert de oră. Anghelini (61) a înscris cu o lovitură norocoasă de cap, iar băieţii lui Tavi Grigore s-au văzut nevoiţi să o ia de la capăt, în căutarea celor trei puncte. Jocul s-a mutat, din nou, în preajma careului ilfovenilor, a căror redută a căzut cu ceva mai bine de 10 minute rămase până la final, când Ciocâlteu a trimis puternic, din 14 metri, pentru 1-2!
7-cCu maturitatea şi siguranţa echipei ce a condus cap-coadă sezonul de toamnă, Petrolul a gestionat cu mult calm finalul partidei, în care gazdele nu s-au mai putut apropia periculos de poarta lui Bolboaşă, spre bucuria celor aproximativ 200 de fani veniţi de la Ploieşti, care şi-au încurajat neîncetat favoriţii.
S-a încheiat, aşadar, 2-1 în favoarea petroliştilor, un “happy-end” ce obligă, însă, la un parcurs cel puţin la fel de consistent, în primăvară, pentru ca găzarii să poată bifa a doua promovare consecutivă. Avantajul de două puncte faţă de principala contracandidată, din Alexandria, şi de cinci în raport cu Voinţa Turnu Măgurele, ocupanta ultimei trepte a podiumului, trebuie cel puţin conservat în retur, rămânând de văzut şi cum va arăta formaţia ploieşteană, după transferurile deloc puţine la număr ce se preconizează în iarnă.

Amical cu CS Universitatea 2 Craiova

După ce au încheiat turul pe prima poziţie, petroliştii vor continua, pentru o perioadă, antrenamentele sub comanda noului tehnician care, dacă toate lucrurile vor decurge conform planului, va fi prezentat mâine. În plus, pe finalul săptămânii, găzarii ar urma să dispute şi o partidă amicală, pe “Ilie Oană”, împotriva echipei satelit a prim-divizionarei CS Universitatea Craiova, ocupanta poziţiei secunde în Seria a IV-a, la mare distanţă în spatele liderului ACS Şirineasa.
Stadion: “Inter Gaz”, Popeşti Leordeni. Spectatori: 400.
Au marcat: Anghelini (61)/Antoche (15), Ciocâlteu (79).
SC Popeşti: Duţu – Anghel (88 Ciotoianu), R. Gheorghe, Anghelini, Zamfir – N. Dumitru (28 Mustaţă), Halmaghe (82 Moldoveanu) – Romanescu, V. Dinu, Stancu (46 Paraschiv) – Militaru. Antrenor: Dan Păun.
FC Petrolul: Bolboaşă – Olaru, Prunescu (cpt), Frîncu, Velisar – Chindriş, Antoche – N. Popescu (66 Vintilă), Ciocâlteu (88 Catană), Saim Tudor (77 Lambru) – Arnăutu (90+1 Puchea). Antrenor: Octavian Grigore.
Au arbitrat: Elena Iuliana Demetrescu (Rm. Vâlcea) – Petruţa Iugulescu (Târgovişte) şi Mihaela Ţepuşă (Bucureşti).
Observatori: Camelia Nicolae (Bucureşti) şi Adrian Ion (Piteşti).
Jucătorul meciului: Paul Antoche (FC Petrolul Ploieşti).