Tricolorul LMV Ploieşti – Universitatea Cluj, astăzi, ora 18:00

Petre Apostol

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti a început să se obişnuiască să joace în Sala „Olimpia”, în această seară având programat cel de-al patrulea meci consecutiv pe teren propriu, evoluând în etapa a IX-a a Diviziei A1, primind vizita formaţiei Universitatea Cluj. Învingători, miercuri, în manşa tur a sfertului de finală cu Steaua Bucureşti, scor 3:0, elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu pornesc ca mari favoriţi în jocul din această seară, mai ales că formaţia ardeleană nu a bifat decât două succese în actuala ediţie de campionat.
În plus, în cazul unui succes de trei puncte, Olteanu şi compania vor avansa cu siguranţă pe una dintre primele două poziţii ale ierarhiei, având în vedere că primele clasate, Steaua Bucureşti şi Arcada Galaţi, de care îi despart un singur punct, se vor confrunta în meci direct.
Pentru ploieşteni poate fi un ultim test de verificare în privinţa meciurilor de săptămâna viitoare, când vor evolua, miercuri, în Elveţia, cu Lausanne UC, în manşa tur a ultimei runde de calificare în faza principală a CEV Challenge Cup, iar, apoi, sâmbătă, pe terenul campioanei Volei Municipal Zalău, în penultima etapă a turului din campionat.
Ar fi de precizat că la Universitatea Cluj – echipă retrogradată la finalul sezonului trecut, dar acceptată să revină după retragerea Ştiinţei Bacău – evoluează şi doi foşti componenţi ai Tricolorului LMV, ploieşteanul Alexandru Voinea şi Ştefan Someşan.
Partida din această seară va reprezenta, totodată, o premieră în ceea ce priveşte arbitrajul, deoarece va fi prima întâlnire a sezonului care va avea la fileu un cuplu 100% feminin, format din Georgiana Gurguiatu şi Violeta Jianu, ambele din Bucureşti. Ca observator din partea federaţiei a fost desemnat Nicolae Marin, din Galaţi.
Etapa a început de ieri seară, cu meciul dintre Dinamo Bucureşti şi Ştiinţa Explorări Baia Mare, astăzi fiind programate şi celelalte partide, astfel:

CS Arcada Galaţi – CSA Steaua Bucureşti, ora 13:45
SCM U Craiova – CSU UV Timişoara, ora 17:00
CSM Bucureşti – CS Unirea Dej, ora 17:00
CSŞ 2 CNE Baia Mare – Volei Municipal Zalău, ora 17:00