Miercuri seara, în jurul orei 17, în timp ce acționau pe Drumul Comunal nr. 117 din satul Drăgăneasa, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 4 Câmpina au depistat un tânăr de 27 de ani, din localitate, care transporta cu un atelaj hipo lemn, esență fag și stejar, având un aviz de însoțire a materialelor lemnoase cu termenul de valabilitate expirat și fără ca acesta să fi fost introdus în aplicația informatică prevăzută de normele legale în vederea obținerii codului unic. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, fiind predat Ocolului Silvic Câmpina.
Acțiunile oamenilor legii în ceea ce privește combaterea furturilor de material lemnos nu s-au oprit, însă, aici. Astfel, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, “în aceeași zi de miercuri, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 8 Bălțești au depistat un bărbat din comuna Măgurele, care a tăiat patru arbori – esență plop, de pe un teren împădurit, aflat la dispoziția Comisiei de Aplicare a Fondului Funciar din cadrul Primăriei Măgurele. A fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 de lei, conform art. 8, alin.1, lit.a, din Legea nr. 171/2010”.
Și la Drajna, oamenii legii din localitate au organizat un filtru rutier, în special pe linia combaterii furtului de material lemnos. În acest context, au prins doi bărbați care transportau, cu două atelaje hipo, cantitățile de 1,33 metri cubi și, respectiv, 1,57 metri cubi, pentru care nu deţineau aviz de însoţire. În cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale a celor doi conducători de atelaje, cu amenzi în cuantum de 5.000 de lei fiecare, iar materialul lemnos transportat a fost predat proprietarului, pe bază de proces-verbal de dare în custodie.