Papa Francisc s-a declarat întristat de faptul că multe persoane vin la slujbele religioase ca la spectacole şi folosesc telefoanele mobile, inclusiv preoţi şi episcopi, recomandându-le credincioşilor să se roage şi să aibă asupra lor Biblii.
Papa Francisc denunţă folosirea telefoanelor mobile în timpul slujbelor religioase: În Sfânta Liturghie se spune: ”Sus să avem inimile”, nu ”sus să avem telefoanele pentru a face fotografii”.
„Slujbele religioase nu sunt spectacole. Mă întristează mult când oficiez slujbe în Basilica (Sfântul Petru -n.red.) sau în Piaţa (Sfântul Petru – n.red.) şi văd atât de multe telefoane ridicate. Nu sunt doar credincioşi de rând, ci şi preoţi şi episcopi. În Sfânta Liturghie se spune: «Sus să avem inimile», nu «sus să avem telefoanele»”, a declarat Papa Francisc, potrivit site-ului publicaţiei In Terris.
„Sfânta Liturghie este o mare taină în care străluceşte dragostea lui Dumnezeu. Mulţi îmi spun: «Părinte, Slujba este plictisitoare». Eu le răspund: «Este Dumnezeu plictisitor?». Îmi dau replica: «Nu, preoţii». Dacă aici, în această Piaţă, ar veni cineva important, toată lumea ar merge acolo. De ce nu îi acordăm aceeaşi importanţă lui Dumnezeu?!”
„Sfânta Liturghie este sufletul Bisericii. Înţelegerea acestui lucru este fundamentală pentru a trăi din ce în ce mai intens relaţiile noastre cu Dumnezeu”, a subliniat Papa Francisc.
La finalul predicii, Papa Francisc a reiterat îndemnul privind evitarea folosirii telefoanelor mobile în timpul slujbelor religioase, recomandându-le credincioşilor să aibă asupra lor exemplare ale Bibliei.
„În Sfânta Liturghie se spune: «Sus să avem inimile», nu «sus să avem telefoanele pentru a face fotografii». Nu. Este un lucru urât! Mă întristează să văd telefoanele ridicate, nu doar de credincioşii de rând, ci şi de unii preoţi şi episcopi. Dar vă rog, gata! Liturghia nu este spectacol, este o întâlnire cu Patimile şi Învierea lui Hristos. De aceea spune preotul «sus să avem inimile». Să reţineţi: fără telefoane”, a subliniat Suveranul Pontif.