N. Dumitrescu

Sâmbătă, Organizația Prahova a PMP și-a ales noua echipă de conducere, în urma voturilor exprimate Cătălina Bozianu fiind reconfirmată în funcție. Evenimentul s-a bucurat de o largă prezență a reprezentanților conducerii de la nivel central, la Ploiești venind, special pentru această conferință de alegeri, președintelele PMP, Traian Băsescu, președintele executiv, Eugen Tomac, secretarul general, Dorel Constantin Onaca, dar și o parte dintre parlamentarii partidului, de la nivel național. În urma voturilor valabil exprimate, noua conducere a Organizației Prahova a PMP este formată din deputat Cătălina Bozianu – președinte, prim-vicepreședinte – Ionuț Pițigoi (viceprimarul municipiului Câmpina), secretar-general – Gabriela Șerban (consilier local în comuna Bănești), vicepreședinți fiind: Constantin Ababei, Gabriel Andrei, Adina Chițu, Valentin Codescu, Irinel Costache, Bogdan Hodorog, Laurențiu Mare, Nicolae Măruntu, Neculai Mașcan, Constantin Mateescu, Robert Minea, Marius Petre, Mircea Radu, Dragoș Rădulescu și Anca Zamfiroi.
Înainte de supunerea la vot a candidaturilor, deputatul Cătălina Bozianu le-a spus colegilor săi prezenți în Sala Europa a Palatului Administrativ că, în perioada imediat următoare, pe cei din PMP îi așteaptă o luptă grea. ”Ne așteaptă o luptă mult mai grea decât cele purtate până acum. Și spun că este mult mai grea pentru că, de această dată, obiectivul nostru este să devenim cel mai important partid din Prahova la viitoarele alegeri locale. Astăzi, aceste obiective par foarte greu de atins. Poate, unora, imposibil. Dar, cunoscându-vă, cred din toată inima că împreună putem realiza imposibilul! Iar viața ne învață că, dacă nu-ți propui să câștigi, ai pierdut încă înainte de a intra în luptă”, a spus aceasta.
Cât îl privește pe liderul PMP, Traian Băsescu, acesta a dovedit, încă o dată, că știe să-și folosească toate atuurile de politician – din care n-au lipsit râsul său inconfundabil și ironiile strecurate printre declarații tăioase – pentru a-și atrage asistența de partea sa. Astfel, spunând că în PMP sunt persoane de toate categoriile – tineri, oameni cu păr alb, dar și fără păr, în acest ultim caz pentru a da un exemplu trecându-și ușor o mână peste creștetul capului, președintele PMP a vorbit atât despre proiectul de țară al partidului pe care îl conduce – unirea României cu Republica Moldova, dar și despre erorile actualei guvernări. Astfel, referindu-se la recentele modificări fiscale, Traian Băsescu a declarat că actuala guvernare „joacă România la ruletă ” prin măsuri extrem de imprudente, care lasă țara în seama hazardului. „Într-adevăr este o revoluție, indiscutabil, însă o revoluție pentru care România este jucată și lăsată în seama hazardului. Cei care sunt acum la guvernare au făcut multe erori și cel mai grav este că joacă la ruletă România prin măsuri extrem de imprudente, cum sunt cele cu reducerea taxei pe venit de la 16% la 10%. Această inițiativă poate să le iasă, poate să nu le iasă, dar dacă nu le iese va fi un dezastru pentru 21 de milioane de români. Dacă le iese, nu cred că își vor mai asigura încă un mandat”, a menționat Traian Băsescu, în discursul susținut la Ploiești. Pe de altă parte, acesta a specificat că nu există nicio justificare pentru a schimba fundamental, peste noapte, Codul fiscal, aducând ca argument faptul că măririle de pensii și de salarii au fost folosite propagandistic, având în vedere că, în realitate, puterea de cumpărare a populației a scăzut. „Toate majorările de pensii, de salarii, au fost folosite propagandistic. În realitate, puterea de cumpărare a slăbit. Într-o perioadă de creștere economică nu se poate justifica reducerea impozitului pe venit, pentru că va alimenta în continuare inflația. Și ceea ce s-a câștigat prin așa-zisele măriri, sau chiar reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% în unele domenii, nu se va reflecta în niciun caz în creșterea puterii de cumpărare. Este pur și simplu o scamatorie. Și, pentru că tot au promis că vor crește salariile cu 25% de la 1 ianuarie, ce le-a dat prin cap? Hai să punem și contribuția angajatorului pe salariul brut al salariatului și, astfel, vor avea tupeul să vină să ne prostească la televizor că vor crește salariile. Dar au uitat să ne spună că această creștere este generată de adăugarea la salariul brut al salariatului a contribuțiilor angajatorului, care vor fi stopate la sursă”, a mai afirmat fostul șef al statului. Totodată, spunând că este o „crimă”, care va afecta firmele aflate în insolvență, Traian Băsescu a mai adus critici și unei alte măsuri, cea privind split TVA.