• Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C şi E, care protejează plămânii şi organismul de infecţii şi boli cronice. Când o ţigară este aprinsă, aceasta elimină aproximativ 5000 de chimicale. Pentru a elimina nicotina din organism, beţi cât mai multă apă. Fiind hidratat ajutaţi organismul să alunge toate toxinele, inclusiv nicotină. Mâncaţi cât mai multe legume şi fructe. Astfel, vinetele, fasolele, castraveţii, ţelina cresc procesul de eliminare a toxinelor. La femeile fumătoare, riscul de a face cancer este cu 25% mai ridicat decât la bărbaţi, nivelul de estrogen scade, ceea ce duce la creşterea pilozităţii, iar fumatul în timpul sarcinii poate avea consecinţe grave asupra
fătului, potrivit Click.

• Fiecare femeie trăieşte cu teama de a se îmbolnăvi de cancer de sân, tocmai de aceea face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a se feri de cumplita boală. Există foarte multe teste şi analize care ar trebui luate în seamă şi care sunt recomandate chiar de la vârste fragede. O formă rară şi agresivă a cancerului de sân este cel inflamator, care apare atunci când celulele maligne blochează vasele limfatice din pielea sânului. Cancerul de sân inflamator este diferit de alte forme ale cancerului mamar pentru că nu se manifestă prin apariţia unei umflături. Rata de supravieţuire este de numai 40%, aşa că este extrem de important consultul unui medic, conform Divahair.

• Pentru oase puternice, din alimentaţia zilnică nu trebuie să lipsească calciul şi vitamina D. Mulţi nutrienţi sunt implicaţi în menţinerea oaselor sănătoase. Calciul şi vitamina D sunt două dintre cele mai importante. Calciul este un mineral esenţial pentru buna funcţionare a corpului şi este stocat în oase. Corpul are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciul. Dacă nu obţineţi suficient calciu din dietă poate duce la oase fragile care sunt mai predispuse la fracturi şi boli, informează Libertatea pentru femei.

• Soia este o sursă de proteine care, spre deosebire de carne, ajută la prevenirea riscului apariţiei bolilor de inimă. Cel mai des este consumată sub formă de tofu, un înlocuitor al brânzei obţinute din lapte. Deşi există păreri pro, care susţin consumul de soia, pentru că poate ajuta pe cei care o consumă să nu ia în greutate şi are proprietăţi antioxidante, există şi ideea potrivit căreia aceasta nu ar fi sănătoasă. Acest lucru se întâmplă din cauză că soia conţine în mod natural compuşi estrogeni, numiţi isoflavone şi care au stârnit o serie de controverse, potrivit Click.