• Antioxidanţii găsiţi în portocale lupta împotriva daunelor produse de radicalii liberi şi previn oxidarea colesterolului. Colesterolul oxidat îmbolnăveşte organismul din interior, împiedicând fluxul sangvin să ajungă la inimă, ceea ce poate provoca un atac de cord. În plus, proprietăţile antioxidante neutralizează efectele radicalilor liberi şi protejează inima de diverse afecţiuni. De asemenea, combat infecţiile virale. Sunt sursă importantă de vitamina C, care este considerată un stimul al imunităţii. Când sistemul imunitar este puternic, organismul este capabil să lupte împotriva infecţiilor şi să prevină îmbolnăvirea, potrivit Click.
• Fierul este esenţial pentru organismul nostru. Este necesar atât pentru sănătatea mentală şi fizică, cât şi pentru păstrarea rezervelor energetice. Fierul este conţinut în substanţă numită hemoglobină, ce se găseşte în celulele roşii ale sângelui. Hemoglobină transportă oxigenul de la plămâni în întregul organism.Creierul are nevoie de oxigen pentru concentrare, iar muşchii îl folosesc pentru producerea de energie fizică. Fierul este de asemenea necesar pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos, ajutând la combaterea
infecţiilor, relatează
doctorulzilei.ro.
• Virusurile, alergiile şi poluarea se numără printre cauzele principale ale afecţiunilor pulmonare. Infecţiile tractului respirator, cum este bronşita, pot duce la inflamaţii ale plămânilor, care se manifestă prin lipsa de aer, strănut, senzaţie de apăsare pe piept şi tuse însoţită de mucus, flegmă sau spută de diverse culori. Dacă aveţi astfel de simptome, este important să vă adresaţi medicului pentru depistarea cauzei şi instituirea unui tratament medical adecvat, potrivit Divahair.