CS Mioveni 2 – FC Petrolul Ploiești 0-3 (0-1)

Bogdan Chitic

Stadion: „Orășenesc”, Mioveni. Spectatori: 700.
Au marcat: Arnăutu (27), N. Popescu (56, 61).

CS Mioveni: Preda (cpt) – Lazăr, Boșneag, Bălan, Alexe (79 Tărâță) – Mierlea, Comănescu – Mincă, Arsenică, Fulga (67 Marinescu) – Mormolea. Antrenor: Marius Stoica.
Petrolul Ploiești: Bolboașă – Catană (46 Puchea), Antoche, Frâncu (34 N. Popescu), Velisar – Olaru, Chindriș – Ciocâlteu, Cl. Tudor (cpt) (79 Stănescu), Saim Tudor – Arnăutu (79 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.
Cartonașe galbene: Alexe (53), Mormolea (55).
Au arbitrat: Ionuț Constantinescu – Florian Alexandru Vișan (ambii, din Galați) și Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi).
Observatori: Petre Radu și Victor Radu (ambii, din București).
Jucătorul meciului: Nini Popescu (FC Petrolul Ploiești).
În conformitate cu așteptările fanilor și calculele hârtiei, care dădeau favorită certă formația ploieșteană, FC Petrolul s-a distrat, vineri după-amiază, la Mioveni, pe terenul echipei satelit a divizionarei secunde, de care a trecut cu un categoric 3-0. A fost meciul care l-a reconfirmat pe Sergiu Arnăutu în postura de golgheter absolut al echipei și l-a recomandat pe Nini Popescu, încă o dată, pentru un loc de titular, în ultimele două partide din acest an, cu Astra 2, pe teren propriu, și CS Popești Leordeni, în deplasare.
7-bCu o posesie zdrobitoare și un apetit ofensiv de invidiat, găzarii s-au instalat încă din primele minute în jumătatea adversă, sub privirile celor aproximativ 100 de fani sosiți de la Ploiești. Aproape fiecare acțiune ofensivă a semănat pericol la poarta lui Preda, doar unele indecizii la finalizare din partea lui Saim și Arnăutu păstrând tabela intactă până după jumătatea reprizei. Cei doi jucători amintiți mai sus au fost și artizanii deschiderii scorului, juniorul sosit în această vară de la CSM Rm. Sărat punându-i, practic, pe frunte mingea lui Arnăutu, care a înscris din gura porții, pentru 0-1 (min 27). Intrarea lui Nini Popescu în locul lui Frâncu (34), ieșit destul de șifonat de pe teren, a adus și mai multă fantezie în jocul și așa destul de creativ al „galben-albaștrilor”, care aveau să scape cu fața curată în minutul 41, la greșeala lui Velisar, care i-a așezat involuntar o minge lui Mormolea, dar vârful argeșenilor a ratat de puțin ținta.
Ieșiţi mult mai motivați de la vestiare, ploieștenii au decis soarta jocului în primul sfert de oră de la reluare, atunci când N. Popescu (56) a transformat în gol o lovitură liberă și l-a mai învins încă o dată pe Preda (61), după o „diagonală” a lui Saim.
Cum, la Bradu, principala contracandidată a „lupilor” la promovare, AFCM Alexandria, nu a reușit decât o remiză, scor 1-1, FC Petrolul deține, în prezent, un avans de patru puncte în fruntea ierarhiei, iar lupta pentru supremație se vede, deja, în culori mult mai calde, în perspectiva părții secunde a campionatului.