Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 11,3%, în primele nouă luni din anul 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în conformitate cu datele Institutului Național de Statistică, publicate ieri, potrivit Agerpres.
Majorarea s-a datorat creșterilor înregistrate în industria bunurilor de folosință îndelungată (+27,7%), industria bunurilor intermediare (+15,7%), industria bunurilor de capital (+9,1%) și industria bunurilor de uz curent (+3,5%).
Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna septembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 5,1%, ca urmare a majorărilor înregistrate în industria bunurilor de folosință îndelungată (+68,9%) și industria bunurilor intermediare (+15,1%). Pe de altă parte, scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (-2,3%) și în industria bunurilor de uz curent (-0,9 %).
De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în septembrie 2017, comparativ cu luna precedentă, cu 10%, pe fondul rezultatelor consemnateîn industria bunurilor de folosință îndelungată (+21,5%), industria bunurilor de uz curent (+10,4%), industria bunurilor intermediare (+10%) și industria bunurilor de capital (+9%).