Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti invită publicul meloman mâine, de la ora 19:00, la un nou concert extraordinar intitulat “Beethoven – In Memoriam – 190 de ani”.
Programul este unul integral beethovenian, iar invitat este marele violonist român Alexandru Tomescu, artist care va aduce pe scena filarmonicii ploieștene, alături de maestrul Radu Postăvaru și orchestra simfonică, Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, iar Simfonia a VI-a „Pastorala” în Fa major a aceluiași compozitor va constitui partea a doua a programului serii. Anul acesta se împlinesc 190 de ani de când unul dintre cei mai mari compozitori de muzică clasică din toate timpurile, Ludwig van Beethoven, a trecut în eternitate. A lăsat, însă, moștenire opere de genialitate artistică.
Astfel, Simfonia a VI-a “Pastorala” este una cu un puternic caracter programatic și are, spre deosebire de toate celelalte lucrări de gen, părți cu o descriere ce aparține însuși compozitorului: trezirea sentimentelor de bucurie la sosirea la țară; o scenă lângă pârâu; fericita reuniune a țăranilor; tunetul, furtuna şi cântecul păsorului.
Iar în partea a doua a lucrării, Beethoven a introdus ceea ce a rămas în istorie ca pasajul ce imită perfect cântecul privighetorii, al prepeliței și al cucului. Concertul pentru vioară și orchestră în Re major va purta amprenta violonistului Alexandru Tomescu care, de la debutul său din 1985 și până în prezent, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în peste 30 de țări. Grație talentului și virtuozității sale, i-a fost acordat, de către statul român, privilegiul de a cânta cu vioara Stradivarius care a aparținut muzicianului Ion Voicu.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro,
cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală, la prețul de 30 de lei – preț întreg, 20 de lei – pensionar și 15 lei – elev și student.