După căderea întunericului, acestea se tem pentru siguranța lor și a mașinilor lor

V. Stoica

Deși în urmă cu câțiva ani, respectiv în anul 2012, s-a creat o parcare cu doar câteva zeci de locuri în fața Spitalului Județean de Urgență Ploiești destinată personalului medical, se pare că aceasta nu a rezolvat nici pe departe situația lipsei locurilor destinate autoturismelor medicilor și, în special, ale personalului mediu care lucrează în cea mai mare unitate medicală din județul Prahova.
O reclamație venită pe adresa ziarului Prahova arată că este o mare problemă de securitate personală a angajaților spitalului care nu au voie să parcheze pe locurile special amenajate din curtea acestei unități medicale.
“Avem o problemă în special noi, asistentele medicale, pentru că ne este pur și simplu frică să parcăm mașinile pe terenul viran de lângă spital, având în vedere că, acolo, după căderea întunericului este plin de boschetari și de alte persoane care pot deveni agresive. Nici autoturismele noastre nu sunt în siguranță, nefiind nici măcar un paznic în zona respectivă. Mai mult decât atât, pentru secțiile spitalului au fost distribuite tichete de parcare în număr extrem de limitat, iar accesul personalului medical care nu dispune de aceste tichete este strict interzis, din ordinul nu știu cui. Ceea ce nu mi se pare normal, nici mie și nici colegelor mele care ies din tură și după căderea întunericului. De aceea, vă solicităm sprijinul în această privință și dorim – ca angajați ai acestui spital – să avem dreptul la locuri de parcare în curtea spitalului, și nu pe un teren care nu oferă nicio siguranță!”, a declarat, pentru ziarul Prahova, sub anonimat, unul dintre cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență Ploiești.