F. T.

În contextul în care viteza, alcoolul la volan, abaterile săvârșite de către pietoni în trafic și neacordarea priorității de trecere reprezintă principalele cauze care conduc la accidente pe drumurile publice, Poliția Română va intensifica, începând de astăzi și până duminică inclusiv, prin direcțiile de profil județene, acțiunile în stradă.
“Obiectivul principal al polițiștilor este salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului. În aceste șapte zile, vor fi organizate filtre şi acțiuni în stradă, utilizându-se inclusiv aparate radar”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Judeţean (IPJ) Prahova ”.
Planul de acțiuni este structurat pe cinci etape. Astfel, ieri, pe șosele și pe autostrăzi, polițiștii rutieri şi de ordine publică au utilizat permanent semnalele luminoase ale autospecialelor – pentru a fi vizibili – iar tot mai mulți șoferi au fost testați, în vederea depistării și sancționării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.
Ziua de astăzi este dedicată combaterii neacordării priorităţii de trecerea pietonilor. Pe parcursul întregii zile, polițiștii vor desfășura activități pentru combaterea neacordării priorităţii de trecere a vehiculelor. Mâine, acțiunile vor viza combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. Cei care vor staționa sau se vor deplasa neregulamentar pe drumurile publice vor fi în vizorul polițiștilor.
Acțiunile de joi vizează sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor.
Iar în perioada 17 – 19 noiembrie, acțiunile vor fi intensificate pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă.