A 24-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură a debutat ieri la Romexpo, potrivit Agerpres.
* Peste 1.000 de titluri, 80 de cărți-eveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri — anunță Humanitas și Humanitas Fiction. Ele își așteaptă cititorii la Gaudeamus 2017, în perioada 22—26 noiembrie, cu evenimentele editoriale ale toamnei publicate în colecțiile de istorie, memorii-jurnale, carte de călătorie sau în noile colecții „Scriitori români contemporani” și „12 cărți despre lumea în care trăim”, ori cu edițiile în limba română ale bestsellerurilor internaționale din ultimele luni apărute în colecția „Raftul Denisei”. Toate titlurile Humanitas vor avea reduceri de preț între 10% și 30%, iar edițiile de colecție vor putea fi cumpărate la prețuri speciale valabile numai la Gaudeamus.
* Și Editura Polirom participă la Gaudeamus 2017 cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (10 — 20%), volume semnate de Aurora Liiceanu, Carmen Mușat, George Banu, Eugen Negrici, Mihai Zamfir, Ioan Groșan, Vintilă Mihăilescu, Marius Oprea, Bogdan Suceavă, Dan Pavel, Andrei Muraru urmând a fi lansate la standul editurii.
Totodată, noi ediții din cărțile laureatului Premiului Nobel pentru Literatură 2017 — Kazuo Ishiguro se vor găsi la standul Editurii Polirom, fanii scriitorului englez de origine japoneză, unul dintre autorii cei mai reprezentativi ai colecției „Biblioteca Polirom”, putându-i întâlni la standul Polirom pe traducătorii săi în limba română: Magda Teodorescu, Rodica Ștefan, Vali Florescu, Radu Paraschivescu, Mihai Moroiu.
* Curtea Veche Publishing a pregătit pentru Gaudeamus titluri noi de la autori reputați precum Viktor Pelevin, Hannah Pakula, Edward de Bono, Allan și Barbara Pease sau Jamie Oliver. Totodată, Gaudeamus va fi un foarte bun prilej de a-i întâlni pe Anca Lungu (Prințesa Polonic), Geanina-Staicu Avram (Jamila Cuisine), Răzvan Exarhu, Ștefan Câlția, Cristina Donovici, Szekely Ervin, Diana Mandache.
* Editura Corint propune „o călătorie magică în lumea lecturii, printre titluri interesante, jucăușe, practice sau captivante, pline de povești năstrușnice sau relatări documentate”. Conform editurii, surpriza acestei ediții constă în reduceri substanțiale.
* Editura Litera își așteaptă cititorii la standul său din Pavilionul Central Romexpo cu peste 1.200 de volume, cu lansări de carte și sesiuni de autografe, evenimente speciale, reduceri, promoții și premii garantate.
* Cărți de Liu Cixin, George R. R. Martin, Neil deGrasse Tyson și Jumpa Lahiri se numără printre noutățile Nemira la Gaudeamus 2017, editura așteaptându-și cititorii cu o mulțime de titluri noi în colecțiile Nautilus SF&F, Young Adult, Anticipația și Babel, cărți de Crăciun, pachete cadou și prețuri speciale de târg.
* La standul Radio România, Editura Casa Radio va lansa în Colecția de CD „Fonoteca de Aur” seria „Spectacolul poeziei”: „Coșbuc Live” 1963&1968; „G. Topîrceanu, Romanța gramofonului”; în Colecția de CD „Lecturi pe întuneric” — Șerban Foarță citește din Caragialeta și Caragialeta bis. De asemenea, în Colecția de audiobook „Biblioteca de poezie românească” va fi lansat audiobook-ul Ana Blandiana „Este liberă floarea? Poeme rostite la Radio 1965-2017” și Nina Cassian „Dans. Poeme rostite la Radio 1959-2003”, iar în Colecția de audiobook „Biblioteca Radio”: N. Steinhardt Jurnal de autor. Tablete radiofonice 1978-1984.
Președintele de onoare al Târgului Gaudeamus 2017 este dramaturgul și jurnalistul Matei Vișniec, iar invitat de onoare este Uniunea Europeană, prin Reprezentanța Comisiei Europene în România.
Premiile Gaudeamus 2017 vor fi decernate duminică, la ora 15,00.
Preșcolarii, elevii, studenții, cadrele didactice, alți profesioniști din domeniile editorial — educațional, jurnaliștii, pensionarii, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, grupurile organizate sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice fiecărei categorii, (dacă este cazul). Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei pentru toată perioada), care vor constitui și suportul pentru Tombola Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic, între orele 10,00 și 20,00.
Gaudeamus este un proiect cultural susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale.