V.S.

În luna octombrie, în Prahova se va desfășura cea de-a doua campanie de vaccinare antirabică a vulpilor din fondurile de vânătoare existente pe teritoriul județului, prin intermediul momelilor administrate din avion sau direct, de către gestionarii fondurilor cinegetice.
Acțiunea de administrare aeriană a momelilor se va desfășura prin intermediul unor avioane de mici dimensiuni care vor decola de pe aerodromul Clinceni și vor împrăștia 25 de momeli pe o suprafață de un kilometru pătrat. Vaccinurile vor fi administrate în acest mod pe toate cele 43 de fonduri de vânătoare din Prahova, care se întind pe o suprafață de aproximativ 4000 de kilometri pătrați.
De astăzi, se va desfășura și acțiunea de administrare manuală a momelilor vaccinale, potrivit reprezentanților Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, fiind vorba despre zonele în care nu a fost posibilă aruncarea din avion a vaccinurilor, respectiv în jurul localităților și al luciurilor de apă.
România este obligată să efectueze aceste acțiuni de combatere a rabiei la populația de vulpi, care la nivelul județului Prahova se ridică la 1.683 de capete.
Periodic, după campaniile de vaccinare antirabică, vânătorii extrag exemplare de vulpi de pe fondurile de vânătoare, pentru a se constata eficiența imunizărilor.