V. S.

Un versant care se afla în faţa a două blocuri din municipiul Ploiești, pe strada Andrei Mureșanu, va fi consolidat pentru a nu o lua la vale cu totul, după ce a început să se surpe.
Primăria Ploiești va aloca peste 200.000 de lei în vederea consolidării versantului existent în dreptul celor două blocuri R1 și R2 din zona respectivă, însă lucrările vor începe abia după finalizarea procedurii de achiziție directă a proiectării și a execuției consolidării terenului afectat de infiltrații.
Consilierii locali au aprobat, în luna aprilie a acestui an, documentația tehnică – studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici – necesară pentru demararea procedurilor în vederea consolidării versantului respectiv. Două au fost variantele supuse aprobării, fiind aleasă în cele din urmă varianta consolidării, și nu pe aceea a efectuării unor lucrări minime, care să asigure doar provizoriu stabilitatea pantei aflată în fața celor două blocuri din zona de nord a municipiului Ploiești.
Lucrările de consolidare vizează realizarea unui zid de sprijin al versantului, din beton armat, realizarea unui șanț din beton care să colecteze apele pluviale și pentru eliminarea infiltrațiilor provenite din precipitații, plus realizarea unui trotuar nou între cel existent și șanțul din beton de la baza zidului de sprijin.