Petre Apostol

Prima ediţie a Cupei Naţionale de Ciclocros a debutat, la finalul săptămânii trecute, la Zalău, unde a fost programată runda inaugurală, prin concursul intitulat Porolissum CX. Cupa Naţională de Ciclocros este organizată de Federaţia Română de Ciclism, în colaborare cu Road Grand Tour, circuit de concursuri de ciclism realizat de Asociaţia Judeţeană de profil din Prahova.
Competiţia programează patru etape la această primă ediţie, după cea de la Zalău urmând să se desfăşoare concursuri la Arad (28 octombrie), Urseni, judeţul Timiş (11 noiembrie) şi Cluj-Napoca (2 decembrie). În fiecare etapă se vor acorda puncte pentru a se întocmi clasamentul general, la ultima rundă urmând să se premieze şi câştigătorii din ierarhia finală.
La etapa de la Zalău au fost prezenţi în total 57 de sportivi, iar printre cicliştii care s-au remarcat s-au regăsit şi trei concurenţi prahoveni, medaliaţi la campionatele naţionale în ultimii doi ani, fie pe pistă, fie pe şosea.
În cadrul competiţiei s-au derulat două curse, una pentru cadeţi, juniori şi fete, care a programat şase tururi de circuit, şi cealaltă – pentru Elite, U23 şi amatori, pe parcursul a opt tururi de circuit. De asemenea, s-a organizat şi o probă pentru sportivii cu biciclete de mountain-bike, care au avut de parcurs 12 tururi, neintrând, însă, în cadrul Cupei Naţionale de Ciclocros.
Valentin VasiloiuDintre sportivii prahoveni, Valentin Vasiloiu a obţinut cea mai bună performanţă, campionul naţional de ciclism pe şosea la juniori, atât la fond, cât şi la contratimp individual, fiind pregătit de antrenorul Constantin Ciocan, la CS Petrolul Ploieşti. Valentin Vasiloiu a câştigat cursa rezervată juniorilor, trecând linia de sosire cu timpul de 44:44 minute, fiind urmat de Silviu Buzan (44:49 minute), respectiv Patrick Pescaru (45:52 minute), învingătorul categoriei cadeţi. La categoria fetelor, învingătoare a fost junioara Eszter Bereczki.
În cursa sportivilor de la categoriile Elite, U23 şi amatori, din Prahova s-au remarcat cicliştii Gerhard Dumitrescu, respectiv Ionuţ Andrei. Amândoi au participat la categoria U23, la care Gerhard Dumitrescu, legitimat la CS Conpet Ploieşti, antrenat de Cornel Popa, a sosit pe locul al doilea, trecând linia de sosire cu timpul de 58:38 minute, în acelaşi tur cu învingătorul nu doar al categoriei, ci şi al clasamentului general, anume Raul Sînza, sosit în 54:11 minute.
În schimb, Ionuţ Andrei, de la CS Petrolul Ploieşti, s-a clasat pe locul al treilea la categoria U23, sosind la un tur de învingător.
La categoria Elite, câştigător a fost Attila Madaras, care a sosit în acelaşi timp cu Raul Sînza, dar a fost învins de acesta la sprintul final, clasându-se al doilea la general.
La amatori, cursa a fost câştigată de George Stan, sosit cu timpul de 57:53 minute.