Marian Dima

În condiţiile în care “Premiul de Consolare” nu s-a mai disputat, din cauza faptului că nu s-au putut alinia cinci trăpaşi la start, reuniunea de duminică a avut drept cursă vedetă “Premiul Agriculturii”, întrecere cu 8 cai la start, şi care a “pornit” din a treia încercare, primele două starturi fiind neregulamentare, motiv pentru care driverul V. Pătraşcu a şi fost sancţionat cu o suspendare pentru următoarele două reuniuni.CAI B 46
Cursa a fost una “atipică”, primii doi favoriţi, armăsarii Diego şi Ugyeszno, lideri ai cursei la prima trecere prin faţa tribune, fiind descalificaţi pentru “galop prelungit”, astfel că s-a făcut … culoar câştigător pentru armăsarul Bădie VF, avându-l în sulky pe Marian Costache, cu un timp “mediu” de 1 min. 23 sec. 7 zecimi pe kilometru parcurs. În condiţiile în care fondul de premiere a fost redus, pentru a se “acoperi”, cu bugetul rămas, cursele care mai sunt de disputat în anul 2017, câştigătorul a intrat în posesia unui premiu de 1440 de ron – cel mai mare premiu în bani acordat în această reuniune, precum şi a unei cupe şi a unei diplome, premierea fiind făcută de unul dintre cei mai cunoscuţi driveri din istoria Hipodromului, Nicolae Nicolae, zis „Palău”, de două ori câştigător al Derby-ului de Trap al României, în 1981, cu Rodion, şi 1992, cu Ortoza.
În celelalte curse de duminică, urmărite de aproximativ 300 de spectatori, s-au impus trăpaşii Zi-Zi (Premiul Joben, conducător Cristian Slate), Beatrice VF (Premiul Jurista, driver Marian Costache) şi Famous Foto (Premiul Jana, conducător Tibi Nan), de menţionat fiind şi că după “emulaţia” din reuniunea de derby, când au fost prezenţi şi driveri străini, de această dată Hipodromul nu a mai atras şi prezenţe de peste hotare.