Liderii PSD se vor reuni în cursul zilei de astăzi în şedinţa Comitetului Executiv, anterior fiind fixată şi şedinţa coaliţiei PSD-ALDE. De menţionat, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, după şedinţa din partid, că premierul Mihai Tudose a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme, iar argumentele trebuie prezentate şi în şedinţa Comitetului Executiv de astăzi. Aflat lângă el, premierul Mihai Tudose a declarat că decizia privind clarificarea raporturilor dintre Guvern şi partid va fi luată în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional, cu acel prilej urmând să fie aprobată şi remanierea guvernamentală. „Am avut o întâlnire bună şi necesară. Premierul ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în implementarea programului de guvernare. Am discutat şi despre proiectul de buget şi alte măsuri, bugetul este unul bun, echilibrat”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa social- democraţilor.
”Discuţia a fost lungă, nu a fost numai în doi. Decizia finală va fi luată într-un for statutar, la CEx, joi (n.n. – astăzi) după-amiază, pe următoarele chestiuni: raporturile dintre Guvern şi partid, plecând de la premisa că Guvernul este unul politic, dar la nivelul de implicare al unor structuri din partid, lucrurile trebuie clarificate”, a declarat Mihai Tudose.
De asemenea, discuţiile au vizat şi remanierea guvernamentală. ”Am stabilit împreună zona de remaniere şi remaniabilii. Nu o să vă facem fericiţi acum dând nume”, le-a mai spus Tudose jurnaliştilor prezenţi la sediul central al PSD. La şedinţa PSD, care a durat aproape 3 ore, premierul Mihai Tudose a mers şi cu lista de miniştri remaniabili, după ce a declarat luni seara că va exista o remaniere şi este vorba de trei portofolii. Ministrul Transporturilor şi cel pentru IMM, Răzvan Cuc, respectiv Ilan Laufer, sunt cei doi miniştri cu probleme de imagine la care s-a referit premierul Mihai Tudose că vor fi remaniaţi în această săptămână, au declarat pentru Mediafax surse politice.
Deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat, marţi, că discuţiile dintre Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose trebuie “tranşate” cât mai repede, iar partidul trebuie să rămână unit, afirmând că decizia privind remanierea va fi luată “cu siguranţă” astăzi.
Întrebat dacă premierul ar putea fi schimbat, Iordache a răspuns că nu crede că se va ajunge “până acolo”.
La rândul său, Niculae Bădălău, preşedinte executiv al PSD, a declarat că va exista o remaniere, iar premierul Mihai Tudose e supărat pe mai mulţi miniştri, însă a exclus că s-ar fi discutat în şedinţă despre demisia lui Mihai Tudose din funcţia de premier.
De precizat, premierul Mihai Tudose a declarat, legat de întâlnirea pe care a avut-o marţi cu preşedintele Klaus Iohannis, că a discutat despre posibilitatea ca şeful statului să semneze actele săptămâna aceasta, declaraţia venind în contextul în care a confirmat că există o listă de miniştri remaniabili.