CS Blejoi – CS Mănești Coada Izvorului 4-2 (3-1)

Marcel Marin, Bogdan Chitic

Stadion: “Comunal”, Blejoi. Spectatori: 150.
Au marcat: D. Badea (11), Cr. Mihăiță (21), Cr. Vasile (44), I. Filip (54) / M. Ivan (12), S. Ivan (56).
CS Blejoi: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica (81 I. Dumitru), D. Badea, I. Filip (cpt), Șt. Ghinea – V. Ursu (84 I. Pârvu), Rudaru (71 Enciu) – Ruptureanu, Cr. Mihăiță, V. Badea – Cr. Vasile (77 V. Iordache). Antrenori: Răzvan Vlad și Emil Coșieru.
CS Mănești Coada Izvorului: D. Dumitrașcu – G. Dumitrașcu, I. Anghel (cpt), Lațea, C. Șerban – M. Anghel, Ungureanu – I. Procopianu (81 I. Ivan), S. Ivan, Nastasia (57 R. Dinu) – M. Ivan. Antrenor: Nicolae Marin.
Cartonașe galbene: D. Badea (24), Rudaru (62), V. Ursu (67), Cr. Vasile (70) / M. Ivan (11).
Au arbitrat: Alexandru Zafiriadis – Gabriel Enache (ambii, din Ploiești) și Mădălina Crăciun (Negoiești).
Observator: Viorel Badea (Ploiești).
Jucătorul meciului: Ionuț Filip (CS Blejoi).RECITAL 2 40

CS Blejoi menține ecartul de trei puncte în fruntea ierarhiei Ligii A Prahova și după etapa a VIII-a. Sâmbătă dimineață, pe o vreme potrivnică fotbalului, elevii lui Răzvan Vlad s-au impus cu 4-2 în fața uneia dintre revelațiile de până acum, CS Mănești Coada Izvorului, și păstrează avansul de o victorie față de urmăritoarea Petrolistul Boldești.
Partida, una animată, a început în mare viteză și, după execuția lui Cr. Vasile (2), din lovitură liberă, respinsă de portarul oaspeților, au venit și golurile. Mai întâi, blejoienii au trecut în avantaj la o fază devenită, deja, “marcă înregistrată” – corner de pe dreapta executat de “specialistul” V. Badea, prelungire cu capul a lui Filip și reluare din fața porții goale a lui D. Badea (11). Bucuria gazdelor a fost de scurtă durată, întrucât M. Ivan (12), după ce încasase cartonașul galben pentru proteste, la faza golului de 1-0, i-a prins pe picior greșit pe apărătorii gazdelor, trimițând mingea peste portarul Ad. Gheorghe, ieșit în întâmpinare. La jumătatea primei reprize, blejoienii au preluat din nou conducerea, când, la centrarea din banda dreaptă a lui Ruptureanu, mijlocașul Cr. Mihăiță a înscris din 12 metri, poziție centrală, pentru 2-1. Reveniți în atac, oaspeții au ratat o bună ocazie de a restabili egalitatea, când Procopianu (35) a centrat înșelător în fața porții, dar colegii săi din atac n-au ajuns la întâlnirea cu mingea. Cu un minut înaintea pauzei, la un fault asupra lui Cr. Mihăiță, la 25 de metri, poziție central dreapta, golgheterul Cr. Vasile a înscris din lovitură liberă, dublând avantajul gazdelor. Ultima ocazie a reprizei a aparținut, însă, oaspeților, S. Ivan trimițând milimetric pe lângă bara din dreapta, de la mare distanță.
Actul secund a debutat cu o triplă ocazie a gazdelor, în minutul 51, când, pe rând, D. Badea, Cr. Vasile și V. Ursu, într-o succesiune de cornere, nu au reușit să introducă mingea în poartă din situații clare. La scurt timp, “căpitanul” I. Filip (54) a finalizat, cu capul, o acțiune creionată de V. Badea și Cr. Mihăiță, pentru 4-1, dar, după numai două minute, oaspeții au stabilit rezultatul final, S. Ivan (56) finalizând o acțiune colectivă printr-un șut din marginea careului. Până la final, am mai consemnat o singură ocazie, a lui V. Ursu (80), cel care a șutat în plasa laterală, oferind un “gol turcesc” spectatorilor din tribune.
De remarcat că arbitrul Alexandru Zafiriadis (21 ani) a bifat, cu această ocazie, doar cea de-a doua partidă oficiată la centru în Liga A Prahova, după partida de debut, consemnată la Plopeni, în urmă cu două săptămâni, având o prestație precisă și demonstrând multe calități pentru un viitor bun arbitru, pe toată durata jocului.