Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri, a declarat, ieri, la Blaj, în cuvântul rostit în fața a peste o mie de credincioși greco-catolici, că Papa Francisc le cunoaște „dorul arzător“ de a-l putea îmbrățișa pe aceste meleaguri și că „speră să sosească ziua în care acest dor să se împlinească“.
„Din Mica Roma, gândurile noastre se îndreaptă spre Cetatea Eternă, Roma, Scaunul urmașului lui Petru, cel care m-a însărcinat să vă aduc salutul său, încurajarea și binecuvântarea sa. Sfântul Părinte cunoaște dorul vostru arzător, de a putea în curând să-l îmbrățișați pe aceste meleaguri și speră să sosească ziua în care acest dor să se împlinească“, a afirmat Cardinalul Leonardo Sandri în discursul rostit în Catedrala „Sfânta Treime“.
Întrebat ulterior de jurnaliști despre posibilitatea realizării acestei vizite a Suveranului Pontif în România în cursul anului viitor, inclusiv la Blaj, Cardinalul Sandri a menționat că nu poate da nicio informație în acest sens, dar că atunci când se va întâmpla, aceasta va fi realizată după un program ținând cont de viața Bisericii și de realitatea Bisericii Catolice în România, atât romano-catolică, cât și greco-catolică, potrivit Agerpres.
„Nu există informații noi, există doar această dorință, această sete pe care Preafericitul Lucian, Arhiepiscopul Major, a exprimat-o (…). Nu vă pot da nicio altă informație, fiindcă nu o am. În momentul în care se va întâmpla această vizită, când va fi, va fi realizat un program adecvat, ținând cont de viața Bisericii și de realitatea Bisericii Catolice în România, atât romano-catolică, cât și greco-catolică“, a declarat Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale.
În primăvara acestui an, Papa Francisc a fost invitat, pentru anul viitor, la Blaj, de către Cardinalul Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.
Cardinalul Sandri a vizitat sâmbătă și Câmpia Libertății, posibil loc al celebrării de beatificare a episcopilor greco-catolici martiri, decedați în închisoare în timpul prigoanei comuniste.
Cardinalul Sandri a mai fost prezent la Blaj și în 2010.