• Fie că vorbim de dietă dezechilibrată, de sedentarism, stres, consum de alcool sau de fumat, oricare dintre aceste obiceiuri nesănătoase poate creşte riscul de cancer mamar. În aceste condiţii, prevenirea bolii trebuie să înceapă cu schimbarea stilului de viaţă. Deşi medicina a evoluat mult, la ora actuală, nu se poate spune cu precizie de ce apare cancerul mamar, scrie descoperă.ro.
  • Există semne ale autismului la copii. „În mod normal, la 3-4 săptămâni de viaţă, la copil apare zâmbetul ca expresie a comunicării non-verbale, iar debutul acesta de comunicare ar trebui să ducă la o adevărată explozie de reacţii care să mărească comunicarea copilului cu cei din jur şi mai ales cu mama, fapt care în mod normal la copilul cu debut precoce de autism nu se întâmplă”, ne-a spus psihologul Daniela Gavankar, preşedinta Asociaţiei pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA), potrivit Libertatea pentru femei.
  • Rinita reprezintă inflamaţia mucoasei care căptuşeşte cavitatea nazală. Ea duce la congestie nazală (nas înfundat), secreţii nazale, strănut şi înroşirea pielii. De obicei, rinita este tratată cu steroizi, antihistaminice şi spray-uri nazale. Antihistaminicele se dau fără reţetă şi au efect împotriva strănutului, dar nu şi împotriva secreţiilor nazale. Antihistaminicele mai vechi aveau dezavantajul că provocau somnolenţă, dar variantele moderne pot fi luate şi când e nevoie să lucrezi sau să conduci maşina, potrivit Click.
  • Amigdalele sunt bucăţi de ţesut limfatic de pe ambele părţi ale spatelui gâtului care împreună cu adenoizii, alcătuiţi din acelaşi ţesut, dar localizaţi în spatele cavităţii nazale, ajută la susţinerea sistemului imunitar. Acestea ajută la „prinderea” bacteriilor şi a viruşilor atunci când respirăm sau înghiţim, potrivit Libertatea pentru femei.
  • Vinul roşu e bun pentru sănătate doar dacă e băut cu moderaţie. American Heart Association recomandă un pahar de vin pentru femei şi maximum două pentru bărbaţi, într-o zi. Vinul ar trebui să fie curat, să fie preparat prin mijloace tradiţionale şi să nu conţină aditivi. Un pahar de vin roşu după o zi obositoare de muncă poate fi un mod de a scăpa de stres. Vinul roşu are un conţinut crescut în antioxidanţi, inclusiv reseveratrol, cunoscut pentru calităţile sale anticancerigene şi de stimularea sistemului imunitar, potrivit
    Libertatea pentru femei.