•  Dacă-i ajutăm pe alţii devenim mai fericiţi. E concluzia unui studiu făcut de oamenii de ştiinţă din Danemarca. Se ştia că ajutarea celor din jur ne dă o stare de bine, dar acum este pentru prima dată când avem dovezi ştiinţifice. Specialiştii danezi afirmă că au făcut studii pe 3.500 de persoane. Când suntem generoşi sau facem o faptă bună, în creier se declanşează o reacţie care combate anxietatea, depresia şi stresul.
  •  Amorţirea picioarelor poate fi severă, episodica sau cronică. De cele mai multe ori, aceasta este însoţită de alte simptome – durere, usturime, amorţirea altor zone ale corpului (îndeosebi amorţirea mâinilor) şi senzaţia de slăbiciune. În aceste cazuri, amorţirea poate fi un semn că nervii sunt afectaţi în urma unor răni traumatice sau din cauza influenţei negative repetitive produsă de stres, infecţii bacteriene sau virale, expunerea la substanţe toxice şi alte boli sistematice, aşa cum este diabetul, potrivit Diva Hair.
  •  Depresia este boala omului modern, iar toamna se acutizează. Nu e cazul să intraţi în panică dacă aflaţi că suferiţi de depresie. Este o afecţiune ce poate fi tratată. Numai că, pentru a scăpa de ea, nu trebuie să vă număraţi printre cei care ignoră imptomele bolii şi ezită să ceară ajutorul specialiştilor. Numai medicul este în măsură să vă îndrume spre tratamentul adecvat. În primul rând, nu evitaţi consilierea efectuată de un psiholog, psihiatru sau neurolog. Medicamentele ajută la corectarea dezechilibrelor chimice de la nivelul creierului, scrie Libertatea pentru femei.
  •  Creierul este un organ vital. Fără suficiente proteine, carbohidraţi, antioxidanţi, acizi graşi Omega-3, puteţi înregistra pierderi de memorie sau un declin cognitiv. Dieta minţii include cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului. De exemplu, fiindcă este bogată în antioxidanţi numiţi antocianine, vânăta (cu tot cu coajă) este cea mai sănătoasă legumă recomandată pentru sănătatea creierului. 200 de grame de vânătă (tăiată cuburi) conţine 1. 500 mg antocianine, care cresc nivelul de concentrare, scrie Click pentru femei.