• Despre sfecla roşie, terapeuţii de renume precizează că substanţele active din compoziţia acestei legume sunt o sursă sigură de longevitate sănătoasă. De aceea , se recomandă consumul zilnic de sfeclă roşie sub forma crudă, fiartă, coaptă sau murată. Sfecla roşie este una dintre cele mai bune surse naturale de Vitamina B9 ( acid folic) şi un consum zilnic de 200 grame are efecte benefice pentru activitatea cardiovasculară, a sistemului digestiv şi nervos. În rădăcina acestei legume există cupru, mineral care combate încărunţirea precoce şi uşurează vindecarea fracturilor, potrivit Click!
  • Magneziul este foarte important pentru o bună funcţionare a organismului. Poate nu realizaţi că vă lipseşte, dar starea de sănătate reflectă acest lucru. Magneziul este mineralul cheie pentru buna funcţionare a sistemului nervos şi muscular. Pe lângă suplimentele sintetice, doza de magneziu o puteţi lua din legumele verzi, nuci şi seminţe, avocado, banane, iaurt şi chiar ciocolată neagră, de calitate. Semnele că nu aveţi suficient magneziu: simptome asemănătoare gripei: lipsa poftei de mâncare, greaţă, stări de vomă, oboseală, slăbiciune; amorţeală şi furnicături la nivelul membrelor superioare şi inferioare, potrivit doctorul Zilei.ro.
  • Ficatul metabolizează carbohidraţii (menţine un nivel normal al glucozei în sânge), lipidele (sintetizează colesterolul, asimilează acizii graşi) şi proteinele. Procesează medicamentele şi alte substanţe cu potenţial toxic, cum ar fi alcoolul. Reglează nivelul hormonilor din sânge (ex. hormonii tiroidieni sau estrogeni). Secretă bilirubina. Stochează vitamine şi minerale. Ajută la formarea vitaminei D în corp. De aceea, este vital să ştiţi care sunt semnele că ficatul este intoxicat: aveţi limba foarte încărcată şi un miros urât al respiraţiei; aveţi senzaţia de ameţeală; suferiţi de balonări şi gaze de fermentaţie în exces, potrivit Libertatea pentru femei.
  • v Începe la sfârşitul lunii septembrie şi durează până în luna mai, anul viitor. De 60 de ani încoace, cea mai eficientă modalitate de a preveni boala este vaccinarea. Gripa sezonieră se caracterizează printr-o apariţie bruscă a febrei, tuse (de obicei uscată), dureri de cap, dureri musculare şi articulare, stare generală de rău (senzaţie de rău) şi durere în gât. Tusea poate fi severă şi poate dura două sau mai multe săptămâni. Majoritatea oamenilor se recuperează în decurs de o săptămână, fără a necesita îngrijiri medicale. Timpul de la infecţie până la boală, cunoscut ca perioada de incubaţie, este de aproximativ două zile. Vaccinarea împotriva gripei este cea mai eficientă metodă de prevenire, potrivit doctorulzilei.ro.