Prima adopţie a unui copil de către un cuplu homosexual în Germania a fost pronunţată la Berlin, a anunţat ieri o asociaţie de apărare a drepturilor persoanelor gay şi lesbiene, potrivit AFP.
Această adopţie a fost pronunţată în 5 octombrie de un tribunal din Tempelhof-Kreuzberg, un cartier din sudul capitalei, după ce în 1 octombrie a intrat în vigoare „Căsătoria pentru toţi”, care conferă şi dreptul de adopţie pentru cuplurile de acelaşi sex.
Michael şi Kai Korok s-au căsătorit în 2 octombrie şi mai aveau de obţinut doar certificatul de căsătorie, în condiţiile în care cererea de adopţie fusese depusă în urmă cu mai multe luni.
Copilul de 2 ani şi jumătate trăieşte de la naştere cu acest cuplu, care a fost desemnat familie de primire dar care nu a reuşit până acum, în ciuda recursurilor în faţa tribunalelor germane, să îl adopte pe micuţ.
Legea privind „Căsătoria pentru toţi” a fost votată în 30 iunie şi a modificat Codul Civil definind căsătoria drept „uniunea pe viaţă între două persoane de sexe diferite sau identice“. Germania este a 15-a ţară europeană care extinde această definiţie.