F. T.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor la cele două instituţii de învăţământ este de un an şi nu de doi ani, cum a fost până la absolvirea promoţiilor din această vară.
Locurile scoase la concurs sunt repartizate astfel: 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru romi și 10 pentru minorități) la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru romi și 3 pentru minorități) la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.
Toți cei interesați își pot depune dosarul de recrutare la sediile inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul fiecăruia. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat și actele care sunt necesare la înscriere pot fi consultate pe www.polițiaromâna.ro.
De asemenea, probele care urmează a fi susţinute, tematica şi bibliografia vor fi afișate atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a Poliției Române. Înscrierile se pot face până în data de 5 decembrie a.c., la inspectoratele de poliţie judeţene pe raza cărora candidaţii domiciliază.
Reamintim că ultimele examene de admitere la școlile de agenți de poliție au avut loc în luna septembrie a acestui an. Probele de concurs au fost: proba medicală, proba fizică și testul scris (gramatică limba română și limbă străină). Ultimele medii cu care candidaţii au fost admişi au fost 67 puncte din 100 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, din Câmpina, și 77 puncte din 100 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.