CSO Voluntari – CSM Ploiești, astăzi, ora 14:30

Bogdan Chitic

După un an de absență de pe scena baschetbalistică a țării la nivel de seniori, CSM Ploiești revine în forță și, cu o nouă conducere “la centru”, în persoana directorului Siliviu Crângașu, și cu oameni iscusiți în staff-ul tehnic și administrativ, este gata să refacă drumul promovării în Liga Națională, din urmă cu două sezoane. Debutul ploieștenilor în Liga 1 se va produce astăzi, de la ora 14:30, în Sala “Agronomia” din București, împotriva unei formații nou-înființate, CSO Voluntari, dar care, asemenea prahovenilor, țintește atacarea promovării, la finalul acestui sezon.
“Veștile bune se țin la rece” pare să fie deviza care a caracterizat mișcările de trupe de la CSM Ploiești, din momentul anunțării înscrierii în Liga 1, a numirii lui Cătălin Burlacu în rolul de antrenor-jucător și până în prezent. Dorind, probabil, să nu mai repete parcursul sinuos al experienței trecute, în care transferurile – care mai de care mai răsunătoare pentru Liga Națională – erau anunțate pe bandă rulantă, pentru ca, ulterior, totul să se spulbere din cauza crizei financiare instaurate la club, managerii CSM Ploiești și ai secției de baschet au pus piesele cap la cap, în liniște, pentru a definitiva un “puzzle”, la debutul în campionat, care nu mai are nevoie de nicio prezentare.
Cătălin Burlacu, Levente Szijarto, Adrian Tudor, Angel Santana și Vlad Dogaru – multipli campioni naționali și idolii tribunelor din “Olimpia”, pe vremea fostului CSU Asesoft Ploiești – sunt jucătorii pe ai căror umeri va cădea responsabilitatea promovării în Liga Națională, alături de mai tinerii și dornicii de afirmare de la echipa “U20”, antrenată de Robert Munteanu. Primul examen al băieților antrenați de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan, acesta din urmă (re)cooptat în staff-ul echipei, va fi susținut astăzi, în Capitală, împotriva unei echipe din Voluntari care a reușit câteva transferuri spectaculoase în presezon, între care aducerea lui Virgil Căruțașu, fostul căpitan al CSU Asesoft Ploiești, dar și a ploieștenilor Vlad Dumitrescu și Vladimir Biasutti, ex-componenți ai CSM Ploiești, în urmă cu doi ani.
Lotul echipei CSM Ploiești: Cătălin Burlacu, Levente Szijarto, Adrian Tudor, Angel Santana,Vlad Dogaru, Horia Scărlătescu, Teodor Bărbuceanu, Antonio Crăciun, Mircea Topologeanu, Călin Dumitru, Danilo Stanoilovici, Alin Carabulea, Mihnea Vrabie, Teodor Mistodinis, Sebastian Manu, Cornel Tăicuţu, Claudiu Lungu, Vlad Dragomir. Antrenori: Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan. Preparator fizic: Robert Munteanu. Organizator de competiții: Dacian Vanc.