Marian Dima

Tehnicianul prahovean Ciprian Panait este, de la sfârșitul săptămânii trecute, antrenorul echipei Al Raed, din prima ligă a Arabiei Saudite! Al Raed l-a ”semnat” pe Panait după un început dezastruos de sezon, cu un singur punct câștigat în primele cinci etape. Acesta a semnat cu speranța că va reuși să scoată echipa din seria slabă de rezultate avute cu un tehncian algerian pe bancă, demis după ultimul meci jucat de Raed – eșec cu 5-3 în fața celor de la Al Ahli.
7-dPanait va avea un staff ”multinațional” alături de el, la Raed activând un antrenor secund portughez, un preparator fizic tunisian și antrenor cu portarii din Algeria!
Vedeta echipei Raed este Ismail Bangoura – un jucător din Coasta de Fildeș trecut pe la cluburi franceze precum Nantes, Le Mans și Rennes, dar și la Dinamo Kiev, în Ucraina, tot în lotul ”lanternei” fiind și câțiva brazilieni, despre care nu se știe dacă vor continua sau nu…
Panait va debuta în prima ligă saudită ca ”principal” cu atribuții depline, dar nu este străin de acest campionat. Acesta a antrenat, ca ”interimar”, în câteva perioade, chiar pe Al Hilal – campioana Arabiei, pe 19 octombrie, împotriva celor de la Al Shabab, de fiecare dată în ultimele două sezoane ”prinzând” meciuri importante pe bancheta celui mai important club din această țară. În Arabia Saudită, prahoveanul născut în Ceptura are în palmares, în perioada petrecută la Hilal, unde a stat aproape trei ani, două titluri de campion în campionatul Under 21.