Marian Dima

După o primă fază a competiţiei juniorilor republicani, când s-a jucat pentru calificarea la “elită”, odată scurse cele zece etape programate, se intră într-o nouă etapă în campionatul juvenile, organizat de către Federaţia Română de Fotbal.

Petrosport1
De mâine, echipele calificate la “Elită” vor începe noul sezon, iar celelalte vor continua competiţia în noi serii geografice, “de la zero”, majoritatea echipelor prahovene – trei la număr, Petrolul 52, Astra şi CSM fiind adversare, repartizate, toate, în seria a II-a, alături de adversare din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Buzău. Prima rundă consemnează şi un derby judeţean, Astra şi CSM urmând să se întâlnească mâine la baza “Prahova”, de la orele 12,00 şi 14,00.

Petrosport debutează la Elită

Tot în acest weekend, mai precis sâmbătă şi duminică, debutează şi Liga Elitelor, pentru Juniori I sub 19 şi sub 17 ani, judeţul nostru având o singură reprezentantă, Petrosport Ploieşti reuşind să se califice la juniori B, după ce a câştigat seria din care a făcut parte. Elevii lui Iulian Cojocaru vor debuta împotriva celor de la Sporting Vaslui, un meci derby al seriei Est, cele două echipe avâd o frumoasă rivalitate sportivă, de ani buni.
O situaţie mai puţin confortabilă are Petrosport la Juniori A – unde nu s-a calificat la “Elite”, astfel că va avea adversare diferite, deplasări diferite. Echipa Petrosportul nu a “nimerit” măcar alături de celelalte echipe prahovene, fiind distribuită în seria a V-a, meciul de debut fiind mâine, la Strejnic, cu FC Argeş.

Etapa I în Liga Elitelor, U17, seria Est, 14-15 octombrie:

ACS Petrosport Ploieşti – CS Sporting Juniorul Vaslui
LPS Piatra Neamţ – ACS Steagu Roşu Braşov
ACS Regal Sport Club Ferdinand I – SC FC Viitorul Constanţa
AFC Dunărea 2005 Călăraşi – ASC Juventus Bucureşti
CS Concordia Chiajna – SC Dinamo 1948 Bucureşti

Programul etapei I din campionatul juniorilor republicani

14 octombrie, ora 12,00 – juniorii A, ora
14,00 – juniorii B
LPS Galaţi – LPS Iolanda Balaş Soter Buzău
AFC Astra Giurgiu – CSM Ploieşti

15 octombrie, orele 12,00 şi 14,00:
ACS Suporter Club Oţelul Galaţi – LPS Focşani
ACS Dacia Unirea Brăila – ACS Petrolul 52
ASC Municipal Dunărea Galaţi – stă

Campionatul juniorilor A, Seria 5, etapa I
LPS Viitorul Piteşti – FCM Târgovişte
CS Mioveni – CS Hidro Râmnicu Vâlcea
ACS Petrosport Ploieşti – SC FC Argeş
FC Star Sport – CN Dinicu Golescu
Chindia Târgovişte – stă