Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a fost informat de omologul său ungar că Ungaria va susţine candidatura României la OCDE, informează Ministerul Afacerilor Externe.
”Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului cu privire la sprijinirea de către Ungaria a candidaturii ţării noastre pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Menţionăm că lista candidaţilor nominalizaţi pentru negocieri de aderare ar putea să facă obiectul unei decizii în cadrul reuniunii Consiliului OCDE de astăzi, 25 septembrie 2017, sau cu prilejul reuniunilor viitoare”, precizează MAE.
Iniţial, Ungaria anunţase că nu va susţine candidatura României la OCDE.
”Demersurile specifice diplomaţiei româneşti din ultima perioadă, îndreptate spre un dialog de substanţă cu statele membre ale organizaţiei şi cu structurile Organizaţiei, au urmărit să facă cunoscute atuurile şi argumentele României de natură să genereze consensul membrilor organizaţiei cu privire la sprijinirea candidaturii ţării noastre”, mai precizează MAE.