F. T.

Șase bărbați (trei prahoveni, un bucureștean și un craiovean), cu vârste cuprinse între 35 și 65 de ani, au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, fiind bănuiți că ar fi furat de la o firmă de distribuție a carburanților aproape 14.000 de litri de motorină, măsura fiind dispusă de către magistrații ploieșteni.
Dosarul, în care cei șase sunt cercetați pentru furt calificat în formă continuată, a fost instrumentat de către ofițerii de la Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova.
De altfel, într-un comunicat al poliției prahovene, se specifică: “În urma cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, poliţiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au prezentat documentele de cercetare Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, în vederea dispunerii de măsuri preventive față de persoanele cercetate. Din cercetări au rezultat indicii că aceștia – în calitate de conducători auto la o firmă de distribuție a carburanților – sunt bănuiți că ar fi sustras în mod repetat cantitatea totală de 13.760 litri combustibil din cantitățile transportate cu autocisternele firmei respective”.
În această cauză, cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale, iar prejudiciul stabilit până în prezent – prin comiterea furturilor – se ridică la 67.793 de lei.