Petrolul întâlneşte astăzi, de la orele 19,00, pe stadionul „Ilie Oană”, pe Flacăra Moreni – una dintre colegele de serie, în turul 3 naţional al Cupei României, ediţia 2017-2018.
După ce „galben-albaştrii” au trecut de regal Sport şi de Urban Titu, fără mari emoţii, în precedentele tururi ale competiţie (pe care au câştigat-o pe plan judeţean), acum elevii lui Octavian Grigore au parte de un duel împotriva unuia dintre cluburile care au făcut parte din „istoria” petrolistă chiar – Flacăra Moreni fiind, o bună perioadă, „sora mai mică” a echipei ploieştene. În plus, chiar Petrolul şi-a desfăşurat activitatea – meciurile de pe teren propriu – la Moreni, unde a ratat o promovare, la acel moment în duel cu Delta Tulcea, cu Octavian Grigore pe bancă!
Iar Moreniul vine la Ploieşti în această seară, tot cu o un fost petrolist pe bancă – Gabi Paraschiv, cel care a cunoscut consacrarea – ca fotbalist însă – la Oţelul Galaţi, după perioadele Moreni şi Petrolul.
Un duel interesant, cu Petrolul favorită, prin prisma calităţii lotului de jucători şi a avantajului terenului propriu, dar, cu siguranţă, un meci care nu este dinainte câştigat, ambiţia morenarilor fiind aceea de a face o figură cât mai frumoasă la Ploieşti.
Iar Cupa va reprezenta, pe lângă un obiectiv în sine (aducerea unei prim-divizionare pe „Ilie Oană” ar fi un lucru deosebit, care ar putea crea o adevărată emulaţie în rândul spectatorilor, la acel moment, dacă va fi să fie), şi un bun barometru al valorii pe care o are actualul lot al Petrolului, pentru că, în tururile următoare, dacă ploieştenii vor ajunge acolo, adversarele vor fi din ce în ce mai puternice şi cu „nume”.