Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii organizează în data de 29 septembrie, între orele 16.00-20.00, evenimentul “Noaptea Cercetătorilor Europeni”, pe estrada din faţa Sălii Coloanelor Palatului Culturii din Ploieşti.
Scopul activităţii este acela de a aduce în atenţia publicului larg rezultatele cercetării ştiinţifice și să încurajeze tinerii să urmeze o carieră în cercetare.
Participanţii la eveniment pot vedea: metode de conservare a plantelor şi întocmirea unui herbar; piese reprezentative de entomologie din colecţiile muzeului şi din colecţiile de corali, moluşte şi echinoderme; preparate microscopice pe lame utilizate în cercetarea picturilor murale şi a mortarelor medievale din ştiinţa conservării; prezentarea într-o formă neconvenţională a unor teme privind aplicaţiile teoriilor fizicii cuantice în lumea vie.
Cercetătorii ies în stradă în întâmpinarea publicului, în dorinţa de a împărtăşi rezultate inedite din activitatea de cercetare. Profesorii care vor însoți la eveniment grupuri de elevi vor primi diplome de participare, iar pentru copiii şi tinerii interesaţi de ştiinţă se va organiza o tombolă cu premii. Participarea este liberă.