FC Petrolul Ploieşti – Flacăra Moreni 3-0 (1-0)

Bogdan Chitic

Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: 3.500.
A marcat: Ciocâlteu (43, 70, 88).
Petrolul: Bolboaşă – Catană, Prunescu (cpt), Antoche, Velisar – Chindriş, Puchea (58 Frîncu) – Lambru (74 Olaru), Ciocâlteu, Şaim – Arnăutu (36 Marinică). Antrenor: Octavian Grigore.
Flacăra: Sârbu – Mocanu (63 L. Plăcintă), Timotei, Matei, Pălimariu – Parghel, M. Plăcintă (cpt) – Ţânţaru (74 Tocan), Rosciugă (54 Ene), Negrea – Neguţ. Antrenor: Gabriel Paraschiv.
Cartonașe galbene: Negrea (24), Matei (31), Parghel (40), M. Plăcintă (79)
Cartonaş roşu: Bolboaşă (36).
Au arbitrat: Vlad Băban – Ionuţ Melinte şi Cosimin Ciuban (toţi, din Iaşi).
Jucătorul meciului: Alexandru Ciocâlteu (FC Petrolul Ploieşti).la un singur b 17

Demonstraţiile de forţă ale găzarilor, în debutul noului sezon, au continuat şi marţi seară, de această dată în Cupa României, împotriva unui adversar care părea, la prima vedere, de un cu totul alt calibru faţă de celelalte echipe întâlnite, până acum, pe cele două fronturi competiţionale. Iar Flacăra din Moreni a ars puternic preţ de aproape o repriză, timp în care reuşea, printre altele, să le dea ploieştenilor peste cap „planul numeric”, prin eliminarea portarului Mirel Bolboaşă (36), dar, mai apoi, s-a stins la lumina reflectoarelor tot mai puternice de pe „Ilie Oană”, dar şi a unui Alex Ciocâlteu – în zi de graţie, autorul unei triple.
Faţă de jocul din urmă cu cinci zile, 4-0, cu FC Aninoasa, în campionat, ploieştenii s-au întrebuinţat serios în partida cu Flacăra Moreni, asta şi pentru că, timp de aproape o oră, au evoluat în inferioritate numerică. Şi, totuşi, până în momentul eliminării lui Bolboaşă, care a apelat la un henţ disperat, în afara suprafeţei de pedeapsă, pentru a evita un gol ca şi făcut, băieţii lui Octavian Grigore puteau trece în avantaj pe tabelă, asta dacă şutul lui Lambru (14) ar fi prins cadrul porţii, iar execuţia lui Ciocâlteu (30) nu l-ar fi găsit pe stoperul Matei, care să se opună golului. Cu om în minus, FC Petrolul a părut să se desfăşoare mult mai în voie în jumătatea adversă, iar acelaşi Ciocâlteu (43) a spart gheaţa pe finalul primei părţi, după ce a recuperat o minge la 20 de metri de poarta adversă şi l-a executat pe Sârbu, pentru 1-0!
Lăsând la o parte micile nesincronizări între „căpitanul” Prunescu şi portarul Marinică, acesta din urmă aflat la prima apariţie oficială, în noul sezon – practic singurele momente în care morenarii au putut adulmeca golul, în debutul mitanului secund, jocul a curs, liniştit, într-o singură direcţie. Mai sus amintitul Ciocâlteu (70) a ţinut să rezolve de unul singur partida, mai întâi transformând un penalti obţinut tot de el, după un fault al lui Parghel în colţul careului mare, pentru ca, în secvenţele de final (88), să închidă jocul printr-un şut splendid, de la 20 de metri, în stânga portarului Sârbu.
După 3-0, în Cupa României, cu Flacăra Moreni, „galben-albaştrii” aşteaptă, acum, numele advesarei de eşalon secund pe care o vor întâlni, la începutul lui octombrie, cel mai probabil tot pe „Ilie Oană”, în ultimul tur dinaintea intrării în competiţie a formaţiilor de Liga I. Până atunci, FC Petrolul va evolua mâine, de la ora 17:00, pe Stadionul „Central”, din Buftea, în compania celor de la CS Tunari, într-un joc din cadrul etapei a IV-a, pentru ca, la o săptămână distanţă, să primească vizita aceluiaşi adversar din Moreni, de această dată în campionat.