• Modificările de temperatură ne afectează sistemul imunitar, ceea ce înseamnă că organismul devine mult mai vulnerabil la răceli şi gripă. Pentru a preveni afecţiunile comune toamnei, ar trebui să consumăm mai multe legume şi fructe. Pe lângă toate substanţele nutritive pe care le luăm din fructe şi legume, mai există un remediul natural pe bază de miere şi lămâie, care întăreşte sistemul imunitar. Lămâia este o sursă bogată de vitamina C şi alţi antioxidanţi care curăţă şi purifică întregul organism de toxine. De asemenea, mierea este cunoscută pentru proprietăţile antibacteriene pe care le deţine, informează Click pentru femei.

• Uleiul de oregano este folosit în gastronomia europeană. Deseori, în preparatele italieneşti, de exemplu, extractul de oregano este folosit în locul uleiului indigen de măsline. Acest tip de ulei este preferat de consumatori, atât pentru gustul plăcut amărui, cât şi pentru proprietăţile sale terapeutice. Cercetătorii europeni recomandă acest tip de grăsime, scrie Click.

• Deşi este o afecţiune benignă, rinita are un impact serios asupra calităţii vieţii pacienţilor. Afectează respiraţia, dă oboseală, cefalee, insomnie etc. De multe ori, însă, tratamentul medicamentos nu este suficient pentru eliminarea problemei, fiind necesară intervenţia chirurgicală. Din fericire, rinita cronică hipertrofică, rinita alergică, rinita vasomotorie, cu sindrom de apnee în somn, şi alte afecţiuni din sfera ORL pot fi tratate modern, cu laserul, în detrimentul bisturiului, informează CSID.

• Un studiu canadian dezvăluie faptul că mai mult de jumătate din numărul celor care suferă de tensiune arterială ridicată nu sunt conştienţi de ea. Ignorarea acesteia poate avea mai multe consecinţe, precum atac de cord, accident vascular cerebral sau dezvoltarea unei boli la rinichi. Hipertensiunea arterială acţionează în tăcere, fără a transmite vreun semnal, afectând tot mai mult vasele de sânge. Printre factorii care duc la apariţia acestei afecţiuni se numără vârsta, diabetul, anxietatea şi stresul, consumul excesiv de alcool, obezitatea, stilul de viaţă sedentar sau fumatul. Simptomele care impun de urgenţă un consult medical sunt: pierderea stării de conştientă, schimbări bruşte de comportament, ameţeală, dureri în piept, vorbire neclară sau incapacitate de a vorbi, durere de cap severă. Pentru a preveni dezvoltarea complicaţiilor, se recomandă măsurarea tensiunii arteriale o dată pe an, chiar dacă nu sunt prezenţi factorii de risc, potrivit DivaHair.