Federația Română de Fotbal și-a bătut joc de o campanie de calificare, ratând orice șansă de a duce prima reprezentativă la un turneu final de Campionat Mondial. După 0-1 în Muntenegru, teoria și calculele ”fantastice” ale lui Daum și ale staffului său dau cu ”eroare” și, să fim serioși, cu o asemenea prestație, ca aceea a României în meciurile cu Armenia și Muntenegru, cred că rușii nici nu ne lăsau să trecem granița, pentru că, pur și simplu, jocul Naționalei este un haos!
Haos, lipsă de inspirație, ciudățenii privind selecția, ultimul joc fiind un alt exemplu concret – atât timp cât Găman este folosit mijlocaș central, un post pe care jucau, cândva, Rotariu, Lupescu, Gâlcă, adică… fotbaliști. Or când vii la Națională și din tot fotbalul românesc nu înveți decât ideea de ”autobaza lui Cârțu”, sistem în care fundașii centrali sunt reprofilați pe toate posturile posibile (vezi și Toșca fundaș stânga), atunci nu ai nicio șansă.
Acum, nu mai poate fi făcut nimic altceva decât să… înveți din greșeli, iar FRF chiar ar avea multe de învățat din acest experiment eșuat! Păcat că s-au cheltuit foarte mulți bani pentru această campanie ratată, una în care România a reușit doar două ”mari victorii oficiale” … cu Armenia, atât de bine cunoscută de unul dintre angajații din Comisia Tehnică – Mihai Stoichiță (gura lumii spune că o mare parte din meritul primului succes cu armenii a stat chiar în ”munca” celui poreclit Lippi).
Ar mai fi două meciuri din această campanie de calificare, care oferă FRF șansa de a alege de acum cu cine încercăm să ne calificăm la următorul turneu final, cel de la Euro 2020, pe care și țara noastră îl va găzdui în premieră. Dacă va fi Contra sau altcineva, oricum, mai ”neadaptat” ca Daum nu poate fi… Și va debuta la Ploiești!