Au fost stabilite tarifele maxime pentru transportul elevilor

Guvernul a stabilit tarifele maxime care se aplică în cursul acestui an școlar pentru transportatorii rutieri în cazul abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta, acestea urmând a fi menținute până la data de 1 septembrie 2019.
Potrivit site-ului Gov.ro, elevii care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier. Tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus-întors fără TVA. Astfel, pentru o distanță de trei kilometri, tariful maxim fără TVA este de 10 lei, de exemplu, iar pentru o distanță de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei.

Salariul mediu brut pe economie – în creștere

Datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că, în luna iulie a anului curent, câștigul salarial mediu brut pe economie a crescut cu 0,5% în iulie față de luna anterioară, ajungând la 3.329 de lei, în timp ce valoarea netă s-a situat la 2.391 de lei.
Potrivit aceleiași statistici citate de Infolegal, cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației – inclusiv activități de servicii informatice -, respectiv de peste 6.000 de lei, iar venituri mai mici, în domeniul hoteluri și restaurante – puțin peste 1.418 lei.

La Bursa de Valori București, trend ascendent în ceea ce privește tranzacțiile cu acțiuni

La sfârșitul lunii august, valoarea tranzacțiilor cu acțiuni realizate la Bursa de Valori București (BVB) a depășit 1,5 miliarde de euro, fiind mai mare cu peste 35% față de cea din perioada similară a anului trecut, conform Agerpres.
Într-un comunicat al BVB se menţionează că, în luna august, “investitorii au cumpărat și vândut acțiuni de peste 180 de milioane de euro, nivel care a fost cu 27% peste valoarea din iulie 2017. Raportat la aceeași lună din 2016, valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a crescut cu mai mult de 35%”.