Anul trecut, peste 257 de milioane de porci au fost sacrificați în Uniunea Europeană (UE), cu două milioane mai mulți decât în 2015 și cu 5,2 milioane mai mulți decât în urmă cu zece ani, arată datele publicate ieri de Oficiul European de Statistică (Eurostat) şi preluate de Agerpres.
În 2016, producția de carne de porc în UE s-a ridicat la 23,4 milioane de tone, reprezentând 45,9 kilograme pentru fiecare locuitor al UE, cu un kilogram și jumătate mai mult decât în 2006.
Totuși, în ultimele luni se observă un declin al producției de carne de porc.
În primul semestru din acest an, au fost sacrificați în UE cu 2,7 milioane mai puțini porci decât în perioada similară din 2016 (minus 2,1%). Jumătate din această scădere a fost determinată de reducerile de consum înregistrate în Germania (minus 700.000), Franța (minus 426.000) și Marea Britanie (minus 296.000).
Cu 59,4 milioane și, respectiv, 47,7 milioane de porci sacrificați, Germania și Spania au fost anul trecut cei mai mari producători de carne de porc din Uniunea Europeană. Ele sunt urmate de Franța (23,8 milioane), Polonia (21,8 milioane), Danemarca (18,2 milioane), Olanda (15,4 milioane), Italia (11,8 milioane), Belgia (11,2 milioane) și Marea Britanie (11 milioane).