Petre Apostol

În această seară, echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti va disputa un meci amical cu vicecampioana României, SCM U Craiova, partida urmând să aibă loc la Sala Sporturilor „Olimpia”, de la ora 18:00.
Va fi o confruntare între două dintre pretendentele la titlul naţional în sezonul viitor, un campionat care se anunţă foarte disputat la nivel înalt, cel puţin cinci echipe arătându-şi intenţiile de a lupta pentru medaliile de aur. Ploieştenii vizează, de asemenea, această performanţă, după două clasări pe locul al cincilea, în cele două ediţii de campionat petrecute în primul eşalon valoric.
Elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu au debutat în cadrul partidelor amicale săptămâna trecută, când au întâlnit pe Steaua Bucureşti, într-un joc disputat în Capitală, adjudecat de gazde. La finalul săptămânii trecute, ploieştenii s-au aflat în Bulgaria, la invitaţia echipei Dobrudja 07 Dobrici, cu care a disputat două partide de verificare, ambele adjudecate de Tricolorul LMV. În plus, tot la Dobrici, înainte de revenirea în ţară, echipa ploieşteană a efectuat un antrenament comun cu formaţia sârbă Vojvodina Novi Sad, care participă în preliminariile Ligii Campionilor.
În ceea ce priveşte programul viitor al echipei Tricolorul LMV, aceasta îşi va încheia perioada meciurilor de verificare săptămâna viitoare, când va lua parte la un turneu amical organizat de SCM U Craiova. Turneul este programat între 21 şi 23 septembrie, şi vor mai participa, pe lângă Tricolorul LMV şi SCM U Craiova, echipele Unirea Dej şi CSM Bucureşti.
Apoi, gruparea ploieşteană va debuta în meciurile oficiale, pe 30 septembrie (când la Sala „Olimpia” se va desfăşura SuperCupa României, între Volei Municipal Zalău şi CS Arcada Galaţi), evoluând, în deplasare, în faza I a Cupei României, cu CSŞ 2 CNE Baia Mare, manşă unică, învingătoarea urmând să joace, în turul secund (sferturi), cu CSA Steaua Bucureşti, în dublă manşă.
Campionatul este programat să înceapă pe 7 octombrie, ploieştenii debutând tot în deplasare, pe terenul echipei Steaua Bucureşti.
Tricolorul LMV Ploieşti va evolua în acest sezon şi în cupele europene, fiind singura echipă prahoveană care va reprezenta România în competiţii internaţionale, urmând să participe, la fel ca anul trecut, în CEV Challenge Cup, a treia întrecere europeană ca valoare. De data aceasta, spre deosebire de sezonul precedent, ploieştenii vor avea de trecut un tur preliminar pentru a ajunge în faza principală a competiţiei europene, întâlnind echipa elveţiană Lausanne UC, în dublă manşă (meciul decisiv – în Sala „Olimpia”).