Petre Apostol

După ce au fost nevoiţi să aducă un nou centru în locul lui Kostiantyn Zhylinskyi (accidentat), respectiv pe Nikita Stulenkov, oficialii clubului de volei Tricolorul LMV Ploieşti au recurs la o decizie similară în cazul universalului Nelson Murangwa. Din cauza problemelor întâmpinate de jucătorul din Rwanda cu obţinerea vizei de şedere în România, care a tot întârziat, din diverse motive, reprezentanţii clubului ploieştean au decis să nu mai aştepte şi să aducă un alt sportiv care să completeze postul de universal.
Astfel, oficialii Tricolorului LMV au ajuns la o înţelegere tot cu un sportiv din Rusia – Alexander Kullo – prezent şi în sezonul trecut în campionatul din România. Născut la 7 aprilie 1989, acesta are 1.97 m şi 85 kg, cu o detentă la atac de 3.55 m şi la blocaj de 3.35 m.
A debutat în voleiul profesionist în Divizia 1 din Rusia (eşalonul secund), la Spartak Moscova, în 2009, unde a evoluat până în 2011. Apoi, a trecut la echipa Nova (Novokuibyshevsk), în Superliga Rusiei, pentru un sezon, pentru ca, după aceea, să se transfere în prima divizie din Cehia, la Kladno.
A revenit din 2013 în Superliga Rusiei, pentru doi ani, la Iskra (Odintsovo), după care a sosit, în 2016, în România, la Volei Club Caransebeş, echipă care s-a desfiinţat în această vară.
La Tricolorul LMV Ploieşti, Alexander Kullo va împărţi postul de universal cu Laurenţiu Lică. Jucătorul rus este aşteptat să se alăture echipei ploieştene în zilele următoare.