Regizorii Mihai Măniuțiu și Adrian Sitaru vor face parte din juriul celei de a XX-a ediții a Galei Tânărului Actor – HOP, care se va desfășura în perioada 4-7 septembrie, la Costinești. Potrivit unui comunicat al UNITER, transmis Agerpres, din juriu vor mai face parte actorii Zsolt Bogdan, Ana-Ioana Macaria și Alexandru Voicu, acesta din urmă fiind câștigătorul Premiului „Ștefan Iordache” la ediția din 2016 a galei. Juriul de preselecție, compus din actorii Marcel Iureș, Maia Morgenstern și Petru Vutcărău, a stabilit, în perioada 10 — 12 iulie, tinerii care vor intra în concursul Galei HOP 2017. În concursul de la Costinești vor intra în competiție 12 tineri actori și două trupe.Juriile Galei — atât cel de preselecție, cât și cel pentru concursul final — sunt considerate esențiale pentru etapele de desfășurare a proiectului.
„Prezența regizorului de film Adrian Sitaru în juriul II punctează deschiderea și apropierea Galei HOP de producția cinematografică. Este o dimensiune testată în ultimele ediții ale Galei prin prezența regizorului Tudor Giurgiu ca membru al juriului, în anul 2014, dar și prin prezența unor regizori și producători independenți de film, directori de casting etc. În același context, se înscrie și colaborarea cu Festivalul Internațional de Film Transilvania — TIFF care, începând cu ediția a XVII-a, acordă unuia dintre concurenții Galei HOP șansa de a face parte din programul «10 pentru Film la TIFF»”, se arată în comunicatul citat.La Costinești, membrii juriului vor alege câștigătorii din acest an pentru următoarele premii: Premiul „Ștefan Iordache”, marele premiu al Galei HOP; Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual; Premiul pentru cel mai bun actor, secțiunea individual; Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori; Premiul „Sică Alexandrescu”; Premiul special al juriului. Cei care nu vor avea posibilitatea să fie prezenți la Costinești vor putea urmări concursul în transmisie livestreaming, pe www.galahop.ro, și apoi vor putea să își voteze favoriții, la final urmând să fie acordat și Premiul publicului.

Casa în care a copilărit Donald Trump se poate închiria

Admiratorii lui Donald Trump sau cei curioși să știe cum este casa în care a copilărit cel de-al 45-lea președinte al SUA vor putea de-acum încolo închiria această reședință la prețul de 725 de dolari pe noapte. Donald Trump și-a petrecut primii patru ani din viață în această reședință în stil Tudor, situată într-un cartier chic din Queens, la New York, și care poate fi acum închiriată pe site-ul AirBnb. Cele cinci camere pot găzdui până la 20 de persoane. Dacă vor să-l urmărească pe președinte pe Twitter sau să se uite la aceleași programe de televiziune ca și el, este oferit acces la internet și la televiziunea prin cablu. Iar în sufragerie există o replică de carton în mărime naturală a președintelui.
„Este locul perfect pentru a petrece o vacanță la New York”, notează anunțul postat pe site-ul locației. Mobila opulentă și bucătăria vintage ar trebui de asemenea să atragă clienții. Casa a fost construită de tatăl lui Donald Trump, în 1940, în cartierul chic Jamaica Estate.