V. Stoica

Agenția Națională pentru Locuințe a lansat, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o procedură de achiziție pentru încheierea unui contract de proiectare și de execuție a lucrărilor de construire a unui bloc de locuințe pentru tineri, cu 18 apartamente, în orașul prahovean Breaza.
Documentația de atribuire publicată în SEAP include și caietul de sarcini de care trebuie să țină cont ofertanții care vor fi interesați de participarea la licitație, dar și documentația de avizare a Ministerului Dezvoltării Regionale, în subordinea căruia se află Agenția Națională pentru Locuințe. Interesant este că documentele de avizare/ avizul Consiliului Tehnico-Economic al ministerului respectiv sunt semnate de… Elena Udrea și de fostul secretar general al MDRT, prahoveanul Gheorghe Nastasia. Și asta se întâmplă pentru că actele respective au fost emise în luna decembrie 2011, fiind necesari aproape șase ani pentru ca în demararea acestui proiect de construire a blocului ANL pentru tineri din Breaza să se facă primii pași!
Obiectivul de investiții ar urma să coste aproximativ 2,6 milioane de lei fără TVA, aceste fonduri acoperind prestarea serviciilor de proiectare (studiu geotehnic, inclusiv verificare pe specialitate; documentație tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, proiect tehnic, inclusiv verificare; detalii de execuție, inclusiv verificare; urmărirea execuției) și a lucrărilor de construcții. Blocul cu 18 apartamente cu două camere pentru tineri, destinate închirierii, ar urma să fie realizat în Breaza, pe strada Griviței nr. 9 Bis, cu o suprafață construită desfăşurată de circa 1.400 de metri pătrați și cu două etaje. Primăria Breaza ar trebui să contribuie cu lucrările tehnico-edilitare din zona în care va fi construit blocul respectiv.