Petre Apostol

A trecut mult timp de când o reprezentantă a handbalului prahovean nu s-a mai aflat într-o finală de campionat naţional. Dar, iată că echipa de juniori I de la CS Brazi a reuşit o asemenea performanţă, cu ocazia desfăşurării primei ediţii a Campionatului Naţional de Beach Handball (handbal pe plajă).
Competiţia s-a desfăşurat pe Plaja Flora din Mamaia, fiind organizată de Federaţia Română de Handbal, în parteneriat cu CSŞ 1 Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Plaja Hotel Flora şi Asociaţia Judeţeană de Handbal Constanţa.
După prezenţa, în sezonul trecut, între primele 16 echipe din ţară la handbal în sală, la juniori II, fiind prima din Prahova la acest nivel, CS Brazi a făcut pasul către grupa de vârstă superioară prin participarea la campionatul de beach handball, la juniori A (sportivi născuţi între 1998 şi 2000). Echipa antrenată de tânărul Cristian Dumitru a fost una dintre cele cinci formaţii prezente la Mamaia, la această categorie de vârstă.
Iar echipa din Brazi nu a făcut doar act de prezenţă, realizând cea mai importantă performanţă de până acum a secţiei de handbal a respectivului club prahovean, cucerind medaliile de argint.
Competiţia s-a derulat pe parcursul a trei zile, CS Brazi debutând cu o înfrângere (scor 0:2), în duelul cu reprezentanta gazdelor, AHC Dobrogea Sud Constanţa, formaţie antrenată de renumitul tehnician Aihan Omer, alcătuită în majoritate din jucătorii lotului naţional.
Echipa prahoveană a încheiat, însă, cu un succes prima zi de concurs, învingând pe CSŞ Sighişoara, scor 2:0. Iar, în cea de-a doua zi, elevii antrenorului Cristian Dumitru au câştigat ambele meciuri disputate, cu CSŞ Medgidia, scor 2:1, şi cu CSŞ Alexandria, scor 2:0, ocupând, astfel, locul al doilea în clasamentul fazei preliminare, care le-au adus calificarea în marea finală a campionatului.
În disputa pentru marele trofeu al competiţiei, CS Brazi nu a reuşit să-şi ia revanşa pentru înfrângerea din faza preliminară, AHC Dobrogea Sud Constanţa impunându-se şi de această dată cu scorul de 2:0, adjudecându-şi primul titlu de campioană la beach handball.
Dar, pentru CS Brazi, care a avut un lot redus numeric, medaliile de argint câştigate reprezintă o performanţă importantă, intrând în istoria handbalului românesc la prima participare la o competiţie de beach handball.
În plus, echipa antrenată de Cristian Dumitru s-a întors de la Mamaia şi cu un premiu individual, Mihnea Mihăilescu fiind desemnat cel mai bun portar al turneului. De menţionat că portarul clubului prahovean fusese remarcat de reprezentanţii forului naţional şi anterior, acesta făcând parte din lotul lărgit al României pentru turneul final al Campionatului European U17 la beach handball, în luna iunie.
De adăugat faptul că echipa din Brazi a putut participa la campionat cu sprijinul soţilor Georgeta şi Marian Vasilescu, de la CS Blejoi, cărora antrenorul Cristian Dumitru doreşte să le mulţumească pe această cale pentru transferul a trei copii, Paul Căunei, Teodor Stoica şi Adrian Petrache.
Lotul echipei vicecampioane de la CS Brazi: Mihnea Mihăilescu, Rareş Enache, Paul Căunei – Alexandru Dragomir, Eduard Iştoc, Răzvan Dumitru, Iulian Drăgulin, Adrian Petrache, Teodor Stoica.
Medaliile de bronz au revenit echipei CSŞ Sighişoara, care a învins, în finala mică, pe CSŞ Medgidia, scor 2:1.
Ar mai fi de spus faptul că la campionatul de beach handball şeful arbitrilor a fost ploieşteanul Romeo Ştefan, arbitru internaţional, care a revenit, astfel, la disciplina sportivă care l-a lansat, bifând, de-a lungul carierei la handbal în sală, prezenţe la Campionatele Mondiale şi Europene, inclusiv arbitrând finala mică de la Europenele din 2014.

Siglă nouă

performanta sigla88Clubul Sportiv Brazi şi-a prezentat, zilele trecute, şi noua siglă. Constituit în anul 2002, clubul este aflat în subordinea Consiliului Local al respectivei comune prahovene, fiind condus de Nicu Lazăr, în calitate de preşedinte.
Clubul din Brazi are secţii cu activitate la fotbal, handbal, sport columbofil şi, de curând, la chanbara (arte marţiale).