Ziua de 14 august va fi liberă pentru bugetari?

„Aș dori să știu dacă ziua de 14 august va fi liberă pentru bugetari și când va fi aceasta recuperată. Există și categorii de angajați pentru care această zi nu va fi liberă ?”
Ileana Popescu, Ploiești
*  *  *
Executivul a stabilit printr-o hotărâre ca ziua de luni, 14 august 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătură între zilele de weekend și ziua de 15 august, declarată nelucrătoare.
Ziua liberă va fi recuperată, în regim de program normal, în data de 19 august 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 25 august 2017, a anunțat Ministerul Muncii. Facilitatea nu se acordă angajaţilor în locuri de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă ca urmare a caracterului procesului de producţie sau specificului activității. De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 14 august 2017 şi nici participanților în aceste procese.


Dragi cititori, acest spaţiu de pagină vă aparţine. Aici îşi vor găsi loc punctele dumneavoastră de vedere în legătură cu ceea ce vă frământă, vă nemulţumeşte, vă îngrijorează, aţi dori schimbat sau credeţi că merită apreciat.