Cursa masculină de 400 de metri garduri de la Campionatele Mondiale de la Londra a avut un câştigător-surpriză și o celebrare a victoriei pe măsură. Tânărul norvegian Karsten Warholm, 21 de ani, avea al șaselea timp al sezonului în 2017 și nu era cotat printre favoriți. El însă a sfidat toate previziunile și i-a depășit pe Yasmani Copello din Turcia și pe Kerron Clement din SUA. Poza cu reacția sa imediat după trecerea liniei de sosire a fost comparată cu pictura „Țipătul” a lui Edvard Munch. „A fost instinct, nu a fost ceva regizat. Chiar nu mi-a venit să cred. Eram atât de obosit, dar foarte fericit”, a spus el.
Dar, nu s-a oprit la acest moment. Pe lângă steagul Norvegiei, el a luat din tribune și coarnele de viking ale unui spectator, apoi s-a trântit în groapa de nisip și l-a rugat pe un fotograf de la Reuters să-l ciupească pentru că tot nu-i venea să creadă că a câștigat medalia mondială de aur.
Chiar dacă nu se aștepta să câștige, Karsten, care până acum doi era decatlonist, a făcut un pariu cu antrenorul său. „Nu mai bea Coca-Cola de doi ani, dar va fi nevoit să o facă, iar eu voi savura fiecare moment”, a spus Karsten.
El a fost întrebat apoi ce urmează pentru el, iar răspunsul a fost „Sper că și alte medalii, dar nu se știe niciodată. Mâine m-ar putea lovi un autobuz și nu aș mai putea concura niciodată. Așa că vreau să mă bucur cât mai mult de această medalie”.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINFOMEDICA
Articolul următorCurier economic