USR va sesiza Agenţia Naţională de Integritate în legătură cu situaţia ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, care a participat la şedinţa Biroului Permanent al Senatului. Senatorul USR George Dirca susţine că este vorba despre o situaţie de incompatibilitate în cazul lui Ţuţuianu, iar Uniunea Salvaţi România intenţionează să se adreseze Agenţiei Naţionale de Integritate.
„Ministrul Apărării, Ţuţuianu, a fost prezent în Biroul Permanet pentru a asigura cvorumul, deşi legea ministerială interzice să deţii două funcţii simultane de conducere. Practic dumnealui e şi membru al Biroului Permanent al Senatului şi este şi ministru. E o situaţie de incompatibilitate aici, iar cererea va fi adresată către Agenţia Naţională de Integritate”, a declarat George Dirca, citat de News.ro. Senatorul George Dirca a mai spus că USR va formula până la sfârşitul acestei săptămâni şi două plângeri care îl vizează pe Liviu Dragnea cu privire la modul în care a fost convocată sesiunea parlamentară extraordinară, una dintre plângeri urmând să fie făcută la DNA pentru abuz în serviciu, iar cealaltă plângere la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru fals intelectual şi uz de fals.
Anunţul a fost făcut după ce şi liderul senatorilor PNL, Mario Oprea, acuza, marţi, faptul că sesiunea extraordinară a Senatului a fost convocată ilegal de către Biroul Permanent al forului, care a întrunit cvorumul doar prin participarea ministrului Adrian Ţuţuianu, încă secretar al Senatului, deşi legea interzice acest cumul de funcţii. Liberalii spuneau că se vor
adresa premierului, pentru a constata incompatibilitatea lui Ţuţuianu şi pentru a-l obliga să aleagă între demnităţi.