V. S.

Primăria Vălenii de Munte va demara lucrările de extindere a canalizării pe mai multe străzi ale orașului care nu sunt cuprinse într-un proiect mai amplu derulat prin intermediul Programului Operațional Sectorial Mediu.
Finanțarea lucrărilor de extindere a canalizării pentru gospodăriile situate pe 13 străzi va fi asigurată din bugetul local al orașului Vălenii de Munte, după semnarea contractului de execuție urmând să fie rezolvată problema evacuării apelor uzate pe străzile Tineretului, Luceafărului, Crizantemei, Plopilor, Lunei, Viitorului, Barbu Lăutaru, Zorelelor, Miriștei, Cimișlia, Liliacului și pe aleile Nila și Bisericii. Pe aceste străzi vor fi racordate la rețeaua de canalizare 83 de gospodării.
În prezent, în Vălenii de Munte, rețeaua de canalizare are o lungime de circa 33 de kilometri, cu două stații de epurare a apelor uzate, ambele mecano-biologice, iar prin intermediul unui alt contract de lucrări care vizează trei orașe, printre care se regăsește și Vălenii de Munte, se dezvoltă în prezent în această localitate canalizarea pentru alți 28 de kilometri.
Cele 83 de gospodării rămase în afara acestui contract – care sunt alimentate cu apă potabilă în sistem centralizat – vor beneficia de rețea pentru evacuarea apelor uzate pe o lungime totală de circa 1,3 kilometri.
Valoarea contractului care urmează a fi semnat de Primăria Vălenii de Munte a fost estimată la 448.000 de lei fără TVA.