• Există beneficii surprinzătoare pe care le are mierea pentru frumuseţe. De exemplu,imerea poate trata mătreaţa. Un studiu din 2001 publicat în European Journal of Medical Research a constatat că aplicarea de miere diluată cu apă caldă pentru zonele cu probleme elimina mâncărimea şi problemele scalpului, cum ar fi mătreaţă, în doar o săptămână. Datorită proprietăţilor antibacteriene şi antifungice ale mierii, aceasta poate trata dermatita şi mătreaţa seboreică care sunt adesea cauzate de o suprainfecţie, anunţa Unica.
  • Umiditatea combinată cu temperaturile ridicate creşte riscul declasării unor probleme de sănătate. Vârsta, obezitatea, bolile cardiace, circulaţia sangvină deficitara, arsurile solare, anumite medicamente, consumul de alcool pot juca un rol negativ pe canicula. Cei mai afectaţi sunt cei în vârstă de peste 65 de ani, copiii mai mici de doi ani şi cei cu boli cronice. Aceştia ar fi mai bine să nu iasă afară sau să stea doar la umbra între orele 11 şi 17. Nu gătiţi la aragaz sau cuptor în acea perioadă. Vă veţi încălzi şi mai tare locuinţa. Pentru păstrarea unei temperaturi suportabile, cel mai indicat este aerul condiţionat. Ventilatoarele sau evantaiele nu sunt eficiente în aceste condiţii. Beţi suficientă apă (mai mult de doi litri pe zi) şi asiguraţi-vă că şi cei din familie fac asta. Aveţi mai ales grijă de copii şi bătrâni. Nu lăsaţi copii sau animale în automobil fără supraveghere, informează Libertatea pentru femei.
  • Adoptaţi un regim alimentar bogat în fibre şi beţi foarte multă apă. Vegetalele, fructele şi cerealele încurajează peristaltismul, adică acele contracţii ale muşchilor din tractul digestiv. Dacă aceste contracţii nu survin, apare constipaţia, iar presiunea sangvină în abdomen creşte, fiind astfel un obstcol pentru fluxul sanguin către membrele inferioare şi slăbind pe parcursul timpului pereţii capilarelor, cauzând apariţia venelor varicoase şi a hemoroizilor, potrivit CSID.